• 8

Putin: Nema govora o dodatnoj mobilizaciji

Govoreći o mogućoj rotaciji među mobilisanima, ruski predsednik je istakao da se o tome zaista razgovaralo

  • 8
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da nema govora o dodatnoj mobilizaciji u Rusiji, te da je moguća samo rotacija vojnika koji su već regrutovani u okviru delimične mobilizacije.

"Već sam rekao - u okviru delimične mobilizacije pozvano je 300.000. Od kojih je 150.000 u grupacijama, a od njih je samo polovina, odnosno nešto više od 77.000 u borbenim jedinicama", podsetio je Putin.

Dodao je da je preostala polovina mobilisanih na drugoj ili trećoj liniji, zapravo imaju ulogu teritorijalnih snaga, ili su na dodatnoj obuci, preneo je Sputnjik.

"Preostalih 150.000 uopšte nije u formacijama. Ti momci su na poligonima i centrima za obuku. To se smatra borbenom rezervom - polovina svih mobilisanih. Prema tome, trenutno nema nikakvog govora o dodatnoj mobilizaciji", saopštio je Putin.

Govoreći o mogućoj rotaciji među mobilisanima, ruski predsednik je istakao da se o tome zaista razgovaralo.

"Moraćemo da pratimo situaciju, njen razvoj. Možda će se neke jedinice u zoni specijalne operacije menjati drugima. Ministarstvo odbrane i Generalštab to analiziraju, oni će doneti odluku", kazao je Putin.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok