Potpredsednica EP uhapšena zbog korupcije: Osumnjičena za primanje mita u vezi sa Svetskim prvenstvom

Kaili je zadržana na saslušanju u policiji

  • 3
Eva Kaili Foto: Shutterstock

Potpredsednica Evropskog parlamenta Eva Kaili uhapšena je u petak uveče u Briselu od strane policije koja je istraživala navodno lobiranje domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, navodi AFP reči izvora bliskom slučaju, prenosi Daily mail.

Hapšenje, u vezi sa istragom o korupciji koja uključuje domaćina Svetskog prvenstva u Kataru, usledilo je nakon pritvaranja četvorice osumnjičenih ranije u petak, rekao je izvor.

Navodi se da hapšenje uključuje partnera Eve Kaili, Luku Visentinija (53), koji je sadašnji generalni sekretar Međunarodne konfederacije sindikata ITUC.

Kaili je zadržana na saslušanju u policiji, dodao je izvor.

Sva četvorica prvobitno uhapšenih su državljani Italije ili italijanskog porekla.

Belgijski savezni tužilac najavio je ranija hapšenja nakon što je otkriveno 600.000 evra u gotovini kada je policija izvršila raciju na 16 adresa u prestonici Briselu.

Tužioci nisu precizirali identitet osumnjičenih niti ime zemlje o kojoj je reč, rekavši samo da je reč o "zalivskoj" državi.

Ali izvor blizak slučaju potvrdio je izveštaje štampe da je istraga fokusirana na sumnjive pokušaje Katara da korumpira italijanskog socijalistu koji je bio član Evropskog parlamenta od 2004. do 2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi

    10. decembar 2022 | 00:00

    To je ta vrla EU koja nama drži lekcije o poštenju. I to je elita koja brine samo za svoje džepove. Sve bi izdali za novac.

  • Anonymus

    10. decembar 2022 | 00:04

    Ma namesti joj, nije ona ko ovi, ovde, garant, nije uzela par miliona ko ni ovi ovde, (ne mogu da kažem, naši, jer naši - nisu, postavili ih....) ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA