Ubistvo devojčice na putu do škole probudilo stare rane: Njenu vršnjakinju drogirali i silovali migranti

U Ilerkirhbergu, maloj zajednici u kojoj živi oko 4.700 ljudi, ubistvo Ese probudilo je stare rane. Naime, pre tri godine, devojčicu (14) su silovali tražioci azila, koji su dobili blage kazne

  • 2
Nemačka, ubistvo devojčice, migrant, policija Foto: BERND WEISSBROD / AFP / Profimedia

Brutalno ubistvo devojčice (14) na putu do škole u nemačkom gradu Ilerkirhbergu, za koje je osumnjičen migrant, maloj zajednici probudilo je stare rane o slučaju silovanja njene vršnjakinje, u koje su isto bili umešani tražioci azila.

Nemačka žali zbog ubistva Ese S. Ona je u ponedeljak izbodena dok je sa drugaricom išla u školu. Preminula je kasnije u bolnici, dok je druga devojčica (13) povređena.

Za ubistvo i pokušaj ubistva osumnjičen je migrant iz Eritreje, koji se nalazi u zatvorskoj bolnici.

U Ilerkirhbergu, maloj zajednici u kojoj živi oko 4.700 ljudi, ubistvo Ese probudilo je stare rane. Naime, pre tri godine, devojčicu (14) su silovala četvorica tražioca azila.

Napadači su drogirali devojčicu i silovali je nekoliko puta tokom noći, prenosi Bild.

Sud je kasnije osudio muškarce na blage zatvorske kazne, delom zato jer su trojica bila maloletna.

Jedan od osuđenih napadača, Avganistanac, sada je opet na slobodi. Država Baden-Virtemberg želela je da ga deportuje, ali ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer je to odbila, prenosi Bild.

Ministar pravde Država Baden-Virtemberg lično je pitao ministarku da u specifičnim slučajevima dozvoli deportaciju "što je pre moguće". Među njima je bio i silovatelj iz 2019. godine. Ona je pismo poslala sredinom oktobra, ali prema pisanju nemačkih medija, otada nije dobila nikakav odgovor.

Državni sekretar upozorio je pre godinu dana da policija u Avganistancima vidi "rizik od recidiva seksualnih delikata nad nepoznatim mladim ženama".

Čak i tada, prema WELT-u, zemlja je pozvala saveznu vladu da nastavi deportacije u Avganistan u ozbiljnim pojedinačnim slučajevima kao što je ovaj, ali nije imala uspeha.

Tada je objavljeno da deportacije u Avganistan i dalje nisu moguće. Repatrijacije su obustavljene otkako su talibani preuzeli vlast u zemlji.

Gradonačelnik Ilerkirhberga je šokiran što je osuđeni silovatelj opet na slobodi, dok se gradić bori sa novom tragedijom u koju je opet umešan migrant.

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bl@

    10. decembar 2022 | 09:55

    Na vasu zalost, polako ali sigurno se uvjeravate da Balkanci i nisu toliki olos koliki mislite da su. Prema svima ste bili blazi zadnjih, skoro 30 godina tipa socijalne politike, viznog rezima i sl a mnogi od tih sto ste ih objerucke prihvatili se nikada nece navici na Evropski nacin zivota i ponasanja. Jos cete vi vidjeti sta su problemi. Na zalost....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA