Lavrov: Zapad suprotstavlja Rusiji susedne zemlje

Ekonomski zaštitni mehanizmi, koji bi mogli pomoći u smanjenju zavisnosti od hirova Zapada, razmatraju se u Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EAEU) i Zajednici nezavisnih država (ZND), naglasio je Lavrov

  • 4
Sergej Lavrov Foto: Tanjug/AP

Zapadne zemlje sprovode strateške planove o tome kako da iskoriste svoje odnose sa trećim državama da bi pojedine od njih suprotstavili njihovom susedu, Rusiji, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je, u intervjuu za kazahstanski kanal Khabar-24, rekao da zapadne zemlje čak ni ne kriju to u svojim doktrinarnim dokumentima.

Ekonomski zaštitni mehanizmi, koji bi mogli pomoći u smanjenju zavisnosti od hirova Zapada, razmatraju se u Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EAEU) i Zajednici nezavisnih država (ZND), naglasio je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Zapad ne želi da ima ravnopravnu saradnju sa Rusijom, dok Moskva želi da sarađuje na obostranu korist sa svima koji su na to spremni na ravnopravnoj osnovi, preneo je TASS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. decembar 2022 | 11:36

    FASIZAM SE SADA ZOVE DEMOKRATIJA I RAT SE NECE IZBECI U SVETU !!!! ZAPADOM VLADAJU SATANISTI -PEDOFILI!!!

  • Bane

    11. decembar 2022 | 09:26

    Ovaj Lavrov je postao Putinova marioneta.

  • Stršljen

    11. decembar 2022 | 06:37

    Pa mislite da su amerikanci blesavi da budu sprženi, ta uloga namenjena je debilima iz bivše istočne evrope Poljacima, Rumunima, Bugarima, Česima... ili ovima sa severa Fincima, Šveđanima, Fincima... koji će proći gore nego Ukrainaca, potpuno sprženi koje su ameri ugurali u pogibije i smrt a sve zarad američkih interesa. Ali uvek ima budala u svim narodima pa tako i ovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA