≫ 

Virusolog koji je finansirao laboratoriju u Vuhanu, sad objavio video sa šišmišima: Preti nam nova pandemija?

Mnogi su osudili njegov rad jer je na početku pandemije korona virusa oštro kritikovao sve one koji su verovali da virus nije nastao prirodnim putem

  • 3

Virusolog i jedan od finansijera laboratorije u Vuhanu, koja je prva registrovala korona virus, objavio je snimak iz pećine pune slepih miševa.

Doktor Piter Daszak je na svom Tviter nalogu objavio snimak iz pećine Račaburi na Tajlandu. Na snimku se vidi kako naučnik stoji u ćelili okružen slepim miševima, za koje se misli da su izazvale korona virus.

On je na Tviteru objavio više snimaka sa svog novog istraživanja, a na jednom od njih se čak vidi kako hrani slepog miša.

Naučnik se nedavno našao u centru skandala nakon što je magazin Venity Fair otkrio da je njegova dobrotvorna organizacija finansirala istraživanja laboratorije Instituta za virusologiju u Vuhanu.

Mnogi stručnjaci širom sveta veruju da je upravo iz te laboratorije potekao kovid 19. I dok su ga stručnjaci optuživali zbog saradnje sa Institutom u Vuhanu, on je nastavio da se bavi istraživanjima. Mnogi strahuju da bi na ovaj način možda moglo da dođe do nastanka novih pandemija.

Nastavio da se bavi istraživanjem korona virusima, a trenutno se nalazi na putovanju po Aziji i Africi gde istražuje pećine sa slepim miševima.

"U srcu pećine pune slepih miševa. Ovo je prava prirodna lepota, a u isto vreme je i kao reaktorsko jezgro iz kog nastaju virusi", napisao je on na Tviteru ispod snimaka.

Mnogi su osudili njegov rad jer je na početku pandemije korona virusa oštro kritikovao sve one koji su verovali da virus nije nastao prirodnim putem.

Doktor Endrju Haf, bivši potpredsednik Daszakove dobrotvorne organizacije "EcoHealth Alliance" veruje da su istraživanja koje je on sproveo sa Institutom u Vuhanu, dovele do izbijanja pandemije.

Rad na povećanju funkcije pokazuje da se virusi veštački "ubrzavaju" kako bi bili zarazniji i time navodno pomogli istraživačima da testiraju naučne teorije, razviju nove tehnologije i pronađu lekove za zarazne bolesti.

Ova rizična metoda istraživanja je u mnogim zemljama zabranjena, jer može da ugrozi bezbednost ljudi.

"EcoHealth Alliance je razvila kovid 19 i bila je odgovorna za razvoj agenta SARS-CoV-2 tokom mog boravka u toj organizaciji", rekao je Haf.

Komitet Predstavničkog doma za energetiku i trgovinu poslao je pismo Dszaku u kom se nalaze 34 pitanja u vezi njegovog angažmana u laboratoriji u Vuhanu.

On ima rok do kraja godine da odgovori na njihova pitanja.

Izvor blizak Komitetu Predstavničkog doma tvrdi za Daily Mail da do sada nisu dobili nikakav odgovor ni od njega, ni od njegove dobrotvojne organizacije.

"Potpuna tišina. Mislim da odbijaju d apriznaju bilo šta. Kada bilo kojoj organizaciji pošaljemo pitanje, uglavnom dobijemo odgovor da rade na odgovorima".

Upravo zbog ove netransparentnostoi ogranizacije, mnogi smatraju da Daszak nije trebalo da dobije nova sredstva od države za finansiranje tako rizičnih projekata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA