Napadači u maskirnim uniformama ubili troje ljudi u Australiji: I dalje se traga za njima

"Četvoro naših pripadnika prilazilo je imanju nakon poziva u vezi sa nestalom osobom iz Novog Južnog Velsa kada su napadači otvorili vatru. Dva naša pripadnika i jedan civil su ubijeni", saopšteno je iz policije

  • 0
Mesto zločina Foto: Pixabay

Troje ljudi, među kojima je dvoje policajaca, brutalno je ubijeno na jednom imanju u Kvinslendu u Australiji, javljaju svetski mediji.

Vanredna situacija proglašđena je u gradu Vijambila, koje se nalazi na oko tri sata vožnje od Brizbejna.

Kako javljaju lokalni mediji, policija se našla na udaru vatre u trenutku dok su prilazili imanju oko 16.40 časova po lokalnom vremenu. U napadu su ubijeni policajac (29) i policajka, koje su likvidirali napadači obučeni u maskirne uniforme.

Katarina Karol iz policije saopštilo je da je osim policajaca ubijen i jedan civil, te da napadači još nisu privedeni.

"Četvoro naših pripadnika prilazilo je imanju nakon poziva u vezi sa nestalom osobom iz Novog Južnog Velsa kada su napadači otvorili vatru. Dva naša pripadnika i jedan civil su ubijeni", saopštila je Karol.

Ona je navela da je u napadu ranjen još jedan policajac, i da je njemu pružena medicinska pomoć, dok je četvrti pripadnik policije prošao bez povreda.

Mediji navode da je u pitanju policajka, koja je uspela da pobegne u žbunje i tako se zaštiti. Navodno je jedan od napadača ispalio rafal u pravcu žbunja, ali ju je omašio. Nju su kasnije kolege izvukle na bezbedno.

"Mi i dalje pokušavamo da ustanovimo sve činjenice današnjeg događaja", dodala je Karol.

Građanima je zabranjeno da napuštaju svoje domove dok traje potraga za napadačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA