≫ 

Putin posle čitave decenije prekida tradiciju: Ove godine bez velike godišnje konferencije za medije

Takođe ove godine neće biti ni novogodišnjeg prijema u Kremlju

  • 0
Vladimir Putin, portret Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin neće ove godine održati redovnu godišnju konferenciju za novinare prvi put u poslednjih deset godina.

"Da, što se tiče konferencije, neće je biti pre Nove godine. Ali nadamo se da će predsednik naći priliku da razgovara sa novinarima kao što redovno i čini", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu sa novinarima.

Peskov nije izneo razloge zbog čega posle deset godina neće biti održana konferencija za medije, ali je na tu odluku verovatno značajno uticala aktuelna invazija na Ukrajinu, objavio je nedavno dnevnik RBC pozivajući se na dobro upućen izvor.

Putinove godišnje konferencije često traju četiri sata i duže i jedna su od retkih prilika da novinari koji nisu akreditovani za izveštavanje iz Kremlja, uključujući strane dopisnike, dobiju šansu da postave Putinu direktno pitanje.

Putin je od 2001. godine održao 17 godišnjih konferencija za medije. Nije ih držao između 2008. i 2011. dok je bio premijer.

Takođe, ove godine neće biti ni novogodišnjeg prijema u Kremlju.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA