≫ 

"Užasan i potresan događaj": Ubijeno šest osoba u pucnjavi na imanju u Australiji, među njima žena i policajci

Pucnjava je incident sa najvećim brojem stradalih pripadnika državne policije u novije vreme

  • 1
Australija, Sidnej, Australijska policija Foto: Profimedia/AFP

U pucnjavi na izolovanom imanju u ruralnom području australijske države Kvinslend, ubijeno je šest osoba, među kojima i dva policajca, saopštile su  australijske vlasti.

U prvim informacijama koje su stigle iz državne policije Kvinslenda navodi se da su policajce upucala dvojica naoružanih prestupnika koji su otvorili vatru kada se policijska patrola približila kući na imanju u Viambili udaljenom oko 300 kilometara severozapadno od Brizbejna, glavnog grada Kvinslenda, preneo je Rojters.

Nakon toga su ubijene su još tri osobe, uključujući jednu ženu, a dvojica policajaca su prevezena u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, saopštila je policija.

Premijer Australije Entoni Albaniz opisao je incident kao "užasan i potresan događaj za porodice i prijatelje policajaca iz Kvinslenda koji su izgubili živote na dužnosti.

On je uputio saučešće svima i dodao da Australija tuguje sa njima.

Komesar policije Kvinslenda Katarina Kerol rekla je da je današnja pucnjava incident sa najvećim brojem stradalih pripadnika državne policije u novije vreme.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    13. decembar 2022 | 01:00

    Australijanci se zarazili američkim virusom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA