Gledaju sate video snimaka, traga se za jednim autom: Ubistvo 4 studenta u Ajdahu i dalje misterija

Slučaj je privukao interesovanje hiljada amaterskih veb detektiva, a desetine Fejsbuk grupa i Reddit tema su posvećene ubistvu studenata

  • 0
Idaho Ajdaho studenti ubistvo Foto: Tanjug/AP

Policija prečešljava sate i sate video snimaka zbog istrage ubistva četiri studenta u Ajdahu koje se dogodilo pre mesec dana, dok raste frustracija zbog izostanka hapšenja.

Ksana Kernodl, Itan Čepin, Kejli Gonkalves i Medison Mogen pronađeni su izbodeni na smrt u iznajmljenoj kući, rano u nedelju 13. novembra.

Svo četvoro su bili studenti Univerziteta Ajdaho u gradu Moskvi, u severnom delu Ajdaha, piše BBC.

Policija je dobila hiljade dojava. FBI pomaže lokalnoj policiji da ih ispita.

U video izjavi u ponedeljak, Rodžer Lanije iz moskovske policije rekao je da "vojska analitičara" gleda video snimke iz celog grada koje su postavili stanovnici i vlasnici preduzeća.

"Kao što možete da zamislite, ima sati i sati i sati videa, tako da je potrebno mnogo vremena", rekao je on.

Policija i dalje traga za belim Hjundaijem Elantrom koji je viđen u blizini kuće na dan ubistva.

Slučaj je privukao interesovanje hiljada amaterskih veb detektiva, a desetine Fejsbuk grupa i Reddit tema su posvećene ubistvu studenata, ali je kapetan Lanije upozorio da se ne prijavljuju onlajn spekulacije zvaničnoj liniji za dojavu.

"Glasine o određenim pojedincima ili konkretnim događajima koji su se možda dogodili, a možda i nisu, velika su distrakcija za istražitelje, a često je rezultat propagiranja na društvenim mrežama", rekao je on u video izjavi.

Spor tok istrage i nedostatak hapšenja ili imenovanih osumnjičenih izazvali su kritike nekih članova porodica žrtava.

Kapetan Lanije je rekao da je policija "još uvek 100 odsto posvećena rešavanju ovog zločina".

Otac Kejli Gonkalves rekao je u nedelju da su žrtve imale "velika otvorena udubljenja" koja su očigledno delo "sadističkog muškarca".

Stiven Gonkalves je rekao da je pitao mrtvozornicu koliko puta su žrtve izbodene nožem.

"Ona kaže: gospodine, mislim da ubod nije prava reč, bile su to kao poderotine, kao da je to urađeno jakim oružjem, a ne kao da su samo ubodi", rekao je on za Fox News u nedelju.

Policija još nije precizirala pol osumnjičenog, niti je pronašla nož sa fiksnom oštricom za koji veruje da je korišćen u napadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA