≫ 

Ubice policajaca kriju bolesnu porodičnu priču: Dva brata oženila istu ženu, izolovali se na imanju

Osumnjičeni za svirepa ubistva su radili u prosveti, ali su potom podavali otkaze i izolovali se na imanju

  • 0
Australija, ubistvo Foto: Tanjug/AP

Bivša direktorka škole koja je, kako se veruje, ubila dvoje policajaca u Kvinslendu, ima burnu ljubavnu prošlost. Stejsi Trejn se, naime, prvo udala za Natanijela Trejna i rodila mu dvoje dece, da bi se potom od njega razvela i udala za njegovog brata Gereta.

Svo troje ubijeni su u ponedeljak na imanju u Kvinslendu u razmeni vatre sa policijom. Na imanje je došla patrola sa četiri pripadnika policije, koji su istraživali prijavu o nestaloj osobi.

U razmeni vatre stradali su i policajci Rejčel Mekrau (29) i Metju Arnold (26), kao i komšija Trejnovih Alan Der, koji se slučajno našao na liniji vatre kada je došao da vidi šta se događa.

Mediji prenose da su Stejsi i Garet odgajili dvoje dece na imanjima koji su bili u njihovom vlasništvo u regionalnim područjima Kvinslenda, ali je Natanijel, a ne Geret, bio otac te dece. Veruje se da ta deca imaju sada više od 20 godina.

Članovima njihove porodice su rekli da su Natanijel i Stejsi bili par još iz srednje škole i da su oboje išli u nezavisnu evangelističku crkvu koju vodi otac braće, pastor Ronald A. Trejn. Dodali su i da su braća kao mala bila veoma bliska, jer je mala razlika u godinama.

Inače su svo troje radili u prosveti, ali su dali otkaze pre nekoliko meseci. Stejsi i Natanijel venčali su se 1995. i dobili dvoje dece, a onda je Stejsi napustila supruga i otpočela vezu sa njegovim bratom Garetom.

Veza je izazvala raskol u porodici, posebno između braće i njihovog oca, koji je 27 godina bio sveštenik u crkvi koja ima stroge stavove o braku.

Natanijel i njegov otac nisu razgovarali 23 godine, a Ronald je tu činjenicu potvrdio u komentaru na Fejsbuku ispod obaveštenja da se Natanijel vodio kao nestao.

S druge strane Ronald tvrdi da nije ni znao da je njegova snaja ušla u ljubavnu vezu sa njenovim drugim sinom i da se za njega udala.

Australija, ubistvo Foto: Tanjug/AP

"Moj drugog sina Gareta je veoma teško kontrolisati. Samo mislim da je preuzeo tu vezu koju su imali Natanjiel i Stejsi", rekao je sveštenik.

Rekao je da su njegovi sinovi bili veoma bliski kao mali jer su sličnih godina.

Mediji pišu da je Garet napustio obrazovni sistem 2016. godine, dok su Stejsi i Natanije to učinili 2020. odnosno 2021. godine.

"Protiv njih nije vođen nikakav disciplinski postupak", saopštili su iz škola u kojima su radili.

Pojedini mediji su pisali da je Stejsi dala otkaz jer se nije slagala sa politikom o vakcinama.

Nikom nije jasno zašto su pobili policajce

Policija navodno istražuje da li je pucnjava u kojoj su ubijeni policajci i civil bila s predumišljajem.

Komesarka policije Kvinslenda Katarina Kerol rekla je za program ABC-ja da će inspektori "doći do dna" onoga što se dogodilo, uključujući i to da li je trojac namerno namamio policiju na imanje.

"Istražićemo šta su radili ne samo poslednjih nedelja, već poslednjih godina, sa kim su komunicirali, porodicom, prijateljima, njihovo prisustvo na mreži", rekla je Kerol.

Policijski izvor rekao je ABC-u da će se snimci kamera na uniformi policajaca koristiti da bi se rekonstruisalo šta se dogodilo kobnog dana, uključujući i to kako su policajci i civil ubijeni.

Lokalci su tvrdili da su braća Trajn koristila metamfetamin i hvalili se kako su Garetovu i Stejsinu kuću sa dve spavaće sobe pretvorili u neku vrstu bunkera.

Dejli mejl je pisao da je član uže porodice jednom meštanu rekao da je kuća u potpunosti isključena iz mreže, a da su braća postavila solarne panele, satelitske antene i sistem za skupljanje kišnice i iskopali septičku jamu.

"Rekao je da ima tunele, utvrđena vrata i prozore sa rešetkama, puške i da su braća u poslednje vreme uzimala led“, rekao je meštanin iz obližnjeg grada Tare.

Margaret, žena koja je iznajmila kuću u Vijambili pre deset godina, rekla je da joj je rođak braće Trejn rekao da su "učvrstili kuću i izgradili tunele ispod ciglom ili blokovima“.

"Čula sam da se to pretvorilo u neku vrstu čudnog kulta. Imali su bodljikavu žicu. Ne znam za kamere, ali imanje je napravljeno tako da niko ne može lako da uđe", rekla je Margaret.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA