Policija posle 30 godina identifikovala mladića čije raskomadano telo je pronađeno na tri lokacije

Porodica je nestanak mladića prijavila 1988. ili 1989. godine, kada je on imao 21. godinu

  • 1

Identitet mladića, čije je telo davne 1991. godine pronađeno na farmi u Ohaju, godinama je bilo misterija za policiju.

Inspektori su u početku mislili da se da je u pitanju žena starosti oko 25 godina, zbog niskog rasta i mesta gde su ostaci pronađeni, ali je daljom istragom utvrđeno da se radi o muškoj osobi. Policija je na tri različita mesta pronašla ostatke ovog mladića.

Zahvaljujući DNK analizi, još pre deset godina stručnjaci su uspeli da izdvoje DNK tragove sa kostiju. Oni su tada utvrdili da postoji velika šansa da se radi o osobi koja je indijanskog porekla.

"Dugo godina policiji je bila dostupna samo baza koju su činili DNK uzorci osoba koje imaju kriminalni dosije. Ukoliko je osoba čije je telo pronađeno imala dosije, lako ćete je identifikovati, ali ako nije, onda vam ova baza ne znači ništa", rekao je državni tužilac Ohaja Dejv Ist.

Međutim, najnovija analiza je potpuno promenila način identifikovanja tela.

Kompanija "AdvanceDNK" proširila je bazu DNK uzoraka i napravili su takozvano "porodično stablo" koje čini više od 4.000 osoba. Svoje uzorke ostavljali su ljudi širom sveta koji godinama tragaju za svojim najbližima, piše CNN.

Nakon dugotrajne analize inspektori su zahvaljujući ovoj bazi podataka uspeli da otkriju da telo pronađeno na farmi pripada Robertu Mulinsu iz Kolumbusa u Ohaju.

Porodica je nestanak mladića prijavila 1988. ili 1989. godine, kada je on imao 21. godinu.

"Ovo je dokaz da nauka napreduje. DNK analize postaju sve bolje i bolje. Svi ćemo jednoga dana da umremo i to je sigurno, ali zamislite kakva je tragedija kada umrete, a niko to ne zna", rekao je tužilac.

Policija će sada nakon što je telo identifikovano ponovo pokrenuti istragu o ubistvu momka.

"S obzirom na to u kakvom je stanju telo pronađeno, verujemo da se radi o ubistvu. Sada policija ima nove dokaze i biće im mnogo lakše da vode ovaj slučaj", rekao je on.

Video: Trenutak kada muškarac pokušava da kidnapuje šestogodišnju devojčicu: Snimak pokušaja otmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA