Procurili novi detalji istrage: Muž potpredsednice EP priznao "Sve sam uradio za novac koji mi nije trebao"

On je rekao da će učiniti sve kako bi Eva Kaili bila oslobođena

  • 2
Eva Kaili Foto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

Frančesko Đorđi, suprug potpredsednice Evropskog parlamenta Eve Kaili priznao je umešanost u korupcionaški skandal koji potresa Evropsku uniju.

"Sve sam to uradio za novac koji mi nije trebao", rekao je Frančesko Đorđi, jedan od četvoro uhapšenih u okviru najveće istrage u sedištu EU.

Kako piše talijanski list La Repubblica, Đorđi je pred tužiocima u Briselu priznao da je "postupao nezakonito" i izvinio se.

U novim detaljima iz istrage, italijanski list piše da je Đorđi tražio da se njegova supruga pusti iz zatvora kako bi bila uz njihovu dvogodišnju ćerku.

"Sve sam uradio za novac koji mi nije trebalo", rekao je Đorđi, navodi se u sudskim dokumentima koja su objavili belgijski list Le Soir i italijanska La Repubblica, prenosi Daily Mail.

"Učiniću sve kako bi moja partnerka bila slobodna i mogla da se brine o našoj dvogodišnjoj ćerki", rekao je on.

Belgijski tužioci mesecima su vodili istragu zbog sumnje jedna zalivska zemlja pokušava da utiče na odluke u Briselu. Izvor upoznat s istragom tvrdi da je reč o zemlji domaćinu aktualnog Svetskog prvenstva u fudbalu, Kataru. Kaili i katarski zvaničnici negiraju umešanost.

Đorđi je pred belgijskom tužiocem za borbu protiv korupcije Mikaelu Klesu rekao da je bio član organizacije koja je povezana s Marokom i Katarom kako bi uticala na njihove odnose s Evropom.

On tvrdi da je tu organizaciju vodio bivši italijanski evroparlamentarac Pjer-Antonio Panceri. Đorđi, koji je stažirao kod njega pre 13 godina, imao je u EP ulogu savetnika za region Bliskog istoka i Severne Afrike.

Dodao je da je sarađivao sa Pancerijem i da je novac koji je dobijao nema nikakve veze sa njegovom partnerkom Evom Kaili.

To je potvrdio i njen advokat Mihalis Dimitrakopulos koji je rekao da novac pronađen u njenoj kući nije pripadao njoj, već da odgovore o tome može samo da da Đorđi.

Video: EU lideri uputili poruku građanima EU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    16. decembar 2022 | 07:04

    Zena da ne zna odakle pare u kuci.Au,kakva bajka!

  • Vozac Tomos Masine

    16. decembar 2022 | 06:33

    Eto odgovora zasto je maroko dotle stigao na mondijalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA