Ovo su Iris i Lara koje je majka policajka ubila, pa digla ruku na sebe: Borila se za starateljstvo

Njihova beživotna tela pronađena su 15. decembra u jutarnjim časovima. Devojčice su upucane iz neposredne blizine, a prvi rezultati istrage govore da je majka koristila službeni pištolj

  • 6
Paola  Civilna garda Foto: Privatna arhiva

Španska policajka Paola (42), koje je ubila svoje dve ćerke Iris (9) i Laru (11), a potom sebi oduzela život, prolazila je kroz težak razvod, navode lokalni mediji.

Njihova beživotna tela pronađena su 15. decembra u jutarnjim časovima. Devojčice su upucane iz neposredne blizine, a prvi rezultati istrage govore da je majka koristila službeni pištolj.

Pojedini mediji su pisali da su devojčice uoči tragedije pitale majku da li mogu sa ocem da provedu praznike. Paola se, naime, pre više od godinu dana rastala od svog partnera, dobila je razvod i planirala je da se preseli u Alesiras sa ćerkama, grad iz kojeg je otišla kada je iz vojske prešla u policiju.

Ona se 2003. godine pridružila Oružanim snagama i učestvovala je u međunaradnim misijama na Balkanu, a dobila je čak i orden NATO-a. Potom se 2008. pridružila Civilnoj gardi i prve zadatke je obavljala daleko od Alesirasa. Prvo je stigla u grad Motilja del Palankar i četiri godine je bila stacionirana u maloj stanici Kvintanar del Rej, gde se udala i izrodila decu.

Paola  Civilna garda Foto: Privatna arhiva

Kada se razvela od supruga, sa ćerkama je otišla da živi u policijskim paviljonima. Ona je dobila starateljstvo nad decom, ali kada je njen bivši suprug čuo da planira da se vrati u Alesiras, angažovao je advokate i bitka za starateljstvo je ponovo počela.

Iako je verovatno trpela pritisak zbog svega što se događa, njene kolege i prijatelji kažu da ništa nije slutilo da će Paola povrediti decu i sebe. Kolege kažu da nije imala ispade, niti da je bilo koga opterećivala svojim problemima.

Onda ju je 15. decembra ujutru, oko 7 sati, koleginica pronašla mrtvu sa decom u barakama, nakon što se Paola nije pojavila na smeni.

I Paola i devojčice imale su prostrelne rane od metka, najverovatnije iz službenog pištolja. Iako je hitna pomoć brzo stigla, mogli su samo da konstatuju smrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    17. decembar 2022 | 13:24

    Tragedija!! Znači i žene mogu da biudu monstrumi kada se nađu u sličnoj situaciji kao muškarci, jedina je razlika što se u one u toj situaciji nađu mnogo ređe? Hoćemo li na ovoj tragediji da shvatimo da je podela na muškarce i žene loša ili će opet da se nađe neka dama da nam objasni da je i za ovo kriv neki muškarac?

  • Nena

    17. decembar 2022 | 15:09

    Ludaca, deca imaju pravo na oba roditelja.

  • Mi

    17. decembar 2022 | 14:17

    Ko je primi u sluzbu kada je bolesna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA