≫ 

Ministarstvo odbrane Nemačke vrši procenu tenkova "Puma" posle kvarova

Čak 18 tenkova pokvarilo se tokom nedavne vojne vežbe

  • 7
Nemačka vojska, Vojnik nemačkih oružanih snaga ispred oklopnog transportera "Puma" tenk puma Foto: Axel Heimken / AFP / Profimedia

Nemačka vrši procenu tenkova "Puma", koje proizvodi kompanija "Rejnmetal" i "Kraus-Mafej Vegman", nakon što se 18 tenkova pokvarilo tokom nedavne vojne vežbe, saopštio je danas portparol ministarstva odbrane.

"Kvar na tenkovima 'Puma' na nedavnim vežbama je težak poraz za nas", rekao je portparol, a preneo je Rojters.

Kako je naveo portparol, Nemačka tek treba da ispuni svoje obaveze iz borbene gotovosti prelaskom na upotrebu starijih tenkova "Marder" od 1. januara, koje je opisao kao "nesrećno rešenje".

Ministarka odbrane Kristin Lambreht razgovarala je danas sa zvaničnicima i istakla da je zatražila da joj se do kraja sledeće nedelje podnese izveštaj o problemima.

List "Špigel" je tokom vikenda izvestio da je "Puma" od Nove godine trebalo da postane najubojitije oružje NATO-a, ali da se na vežbama Bundesvera pokvarilo svih 18 tenkova koji su bili u akciji.

Video: Leteli smo Super pumom, najnovijim helikopterom MUP-a, evo šta on može što drugi ne mogu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coyot

    19. decembar 2022 | 18:27

    Žena ministar odbrane?! Dokle li će da stigne ta glupost o rodnoj ravnopravnosti? Očekujem da će naš sledeći ministar odbrane da bude Jelena Karleuša ili još bolje Jovana Jeremić.🥳

  • ЈАја

    19. decembar 2022 | 17:33

    И са ,,тим" би ви на Русију и ,,Путинград" !

  • zoran

    19. decembar 2022 | 17:30

    Aha,to su opasne masine,kao 1999 orlovi ili kako su se vec zvali,koji su nestali bez traga i glasa,svih 24 komada.Tako i sada ti neki opasni tenkovi-igracke,ponos sranja od NATOa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA