Devojčica (7) silovana u Tajlandu u fabrici odeće: Njena majka za to vreme šila stvari

Silovatelj, koji je takođe radio u fabrici, osuđen je na 5,4 godine zatvora u decembru 2018. godine

  • 0
Devojčica zlostavljanje Foto: Shutterstock

Sedmogodišnja devojčica je silovana u prostoru namenjenom za radnike u fabrici koja proizvodi odeću za "Tesko" u Tajlandu dok je njena majka, kasno te noći, šila odeću, prenosi Gardijan.

Prema rečima majke, radila je prekovremeno do 22 sata, i to neplaćeno, da bi se posle smene vratila u svoju sobu gde je zatekla dete pod stresom koje krvari, a koje je napastvovao njen kolega. Kako je dalje ispričala, pomoćnik menadžera fabrike rekao joj je da ne zove hitnu pomoć, jer bi medicinari mogli da pozovu policiju.

Ova majka i njena ćerka su deo tužbe koja je podignuta u Engleskoj protiv "Teska", a u ime 130 bivših radnika iz Mjanmara koji su radili u fabrici VKG, a tuže ih zbog navodnog zanemarivanja i neopravdanog bogaćenja. "Tesko", koji nije uključen u dnevno vođenje fabrike, navodi da je tek nedavno saznao za incident i, da bi, da je uprava odmah saznala šta se dešavalo, odmah okončala saradnju sa fabrikom VKG.

Napad se desio 4. avgusta 2018. godine dok je devojčica spavala u sobi sa mlađom sestrom. Mladić (19) je mogao neometano da uđe jer je soba umesto vrata imala samo nekakvu tkaninu, ali i tanke zidove koji nisu dosezali do plafona.

Silovatelj, koji je takođe radio u fabrici, osuđen je na 5,4 godine zatvora u decembru 2018. godine.

Kada je majka ušla u "sobu", strarija ćerka joj je rekla: "Mama, neko je ušao i povredio me". Ujak devojčice je uspeo da uhvati silovatelja, ali potom uprava fabrike nije ništa učinila.

Kao i mnogi drugi roditelji u fabrici, rekla je da je osećala da nema izbora, već da mora da radi dok su joj istovremeno deca bez nadzora, da bi zaradila dovoljno da prehrani porodicu. Mnogi radnici su prinuđeni da žive u fabrikama, u sobama koje su pretrpane, sa betonskim podovima i kofama sa prljavom vodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA