Putin: Situacija u novim regionima Rusije teška, službe da pojačaju kontrolu na mestima masovnog okupljanja

Predsednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbednost građana i zaštite njihova prava i slobode

  • 0
Vladimir Putin, portret Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je specijalnim službama da drže pod stalnom kontrolom mesta masovnog okupljanja građana, strateške transportne objekte i energetsku infrastrukturu.

"Imate dovoljno iskustva u borbi protiv terorizma, tako da se rad na sprečavanju terorističkih napada mora nastaviti sistematski i progresivno, mesta masovnog okupljanja građana, strateški saobraćajni objekti i energetska infrastruktura moraju biti pod stalnom kontrolom", istakao je Putin čestitajući zvaničnicima državne bezbednosti, prenele su RIA Novosti.

On je istakao da treba pojačati i rad granične službe Federalne službe bezbednosti, preneo je Sputnjik.

"Državna granica je najvažniji, ključni obod za osiguranje bezbednosti zemlje i ona mora biti pouzdano pokrivena. Pokušaji njenog narušavanja moraju se brzo i efikasno zaustavljati korišćenjem raspoloživih snaga i sredstava, uključujući mobilne jedinice i specijalne snage", dodao je predsednik Rusije.

Situacija u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republivi (LNR), Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška i snage bezbednosti u novim regionima Rusije moraju učiniti sve da obezbede maksimalnu bezbednost, poštovanje prava i sloboda građana, rekao je Putin, prenele su RIA Novosti.

"Posebno želim da istaknem jedinice bezbednosnih agencija koje su počele da deluju u novim regionima Rusije. Da, teško vam je sada, situacija u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti je izuzetno teška. Ali ljudi koji tamo žive se nadaju vama, vašoj zaštiti", istakao je on.

Predsednik Rusije je naveo da je dužnost tajnih službi da učine sve da obezbede maksimalnu bezbednost građana i zaštite njihova prava i slobode.

Takođe je obećao da će nove jedinice opremiti savremenom opremom i naoružanjem i da će obezbediti iskusan kadar.

Dan radnika bezbednosnih agencija Ruske Federacije obeležava se 20. decembra.

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA