Medvedev u iznenadnoj poseti Pekingu, razgovarao sa Sijem o sukobu u Ukrajini

Medvedev je naveo da su on i Si razgovarali o strateškom partnerstvu dve zemlje "bez ograničenja", kao i o Ukrajini

  • 4
Dmitrij Medvedev Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev iznenada je otputovao u Peking i razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o sukobu u Ukrajini.

Medvedev je objavio snimak na Telegramu na kojem može da se vidi kako se sastaje sa Sijem, smeškajući se za fotografije i sastanak kineskih i ruskih zvaničnika, preneo je Rojters.

Medvedev je naveo da su on i Si razgovarali o strateškom partnerstvu dve zemlje "bez ograničenja", kao i o Ukrajini.

"Razgovarali smo o saradnji dve vladajuće partije Kine i Rusije, o bilateralnoj saradnji u okviru našeg strateškog partnerstva, uključujući ekonomiju i industrijsku proizvodnju", rekao je on.

Dodao je da su razgovarli i o međunarodnim pitanjima, uključujući, naravno, sukob u Ukrajini i istakao da su razgovori bili korisni.

Britanska agencija navodi da nije izneo više detalja o razgovoru.

Si: Kina se nada da će sve strane u ukrajinskoj krizi zadržati uzdržanost

Kina se nada da će sve strane u ukrajinskoj krizi zadržati uzdržanost i rešiti bezbednosne probleme političkim sredstvima, rekao je kineski predsednik Si Đinping zameniku predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitriju Medvedevu tokom sastanka u Pekingu, izvestila je danas kineska agencija Sinhua.

Kako navodi agencija u izveštaju, Si je takođe rekao Medvedevu da se nada da Komunistička partija Kine i Jedinstvena Rusija mogu da unaprede komunikaciju i omoguće "produbljivanje strateške saradnje između Kine i Rusije", preneo je Rojters.

Video: Ovo je trenutak kada je Šojgu naredio povlačenje trupa iz Hersona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    21. decembar 2022 | 09:50

    NATO RATUJE PROTIV RUSIJE U UKRAJINI A KINA JE SLEDECA KOJU CE NAPASTI ZBOG TAJVANA !!! ZA AMERE RATOVI SU BIZNIS -PROFIT !!!!!!!!

  • Bane

    21. decembar 2022 | 10:31

    Rusija i Kina se dogovaraju da zajednicki uniste sataniste,fasiste i naciste. Tajvan je Kina. Kijevska Rusija,DNR,LNR,Zaporozje Herdon,Odesa Nikolajev, Novorusija i Novoserbija su Rusija. Kosmet je Srbija. Izrael je Palestina. Kipar je Grcka. Republika Srpska je Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA