≫ 

Zmija na slobodi: Serijski ubica, koji je harao i na Balkanu, izašao iz zatvora

Sobhraj je po izlasku iz zatvora nosio plavu jaknu, a na glavi je imao vunenu kapu. On je u pratnji sedam policajaca u pancirima prevezen na sigurno, a očekuje se da će biti prebačen u Francusku

  • 0
Čarls Sobhraj Foto: Tanjug/AP

Čarls Sobhraj, osuđeni ubica koji je odgovoran za brojne smrti 1970-ih i 1980-ih, između ostalog i na području Balkana. pušten je iz zatvora u Nepalu u kojem je proveo gotovo dve decenije.

Sobhraja je iz Centralnog zatvora u Katmanduu izvela svita policijskih automobila nešto posle podneva.

Na Tajlandu nazvan "ubica u bikiniju" i "Zmija" zbog izbegavanja policije i maskiranja, francuski državljanin (78) osumnjičen je da je ubio više od 20 zapadnjačkih bekpekera na "hipi stazi" kroz Aziju.

Sobhraj je po izlasku iz zatvora nosio plavu jaknu, a na glavi je imao vunenu kapu. On je u pratnji sedam policajaca u pancirima prevezen na sigurno, a očekuje se da će biti prebačen u Francusku.

Podsetimo, Vrhovni sud Nepala je u sredu naložio njegovo puštanje iz zatvora zbog dobrog ponašanja i činjenice da ima 78 godina. Sobhraj je još juče trebalo da se nađe na slobi, ali su lekarski pregledi odložili njegov izlazak iz zatvora.

Podsetimo, Sobhraj je optužen za krivična dela u Francuskoj, Grčkoj, Turskoj, Iranu, Avganistanu, Pakistanu, Nepalu, Indiji, Tajlandu i Maleziji.

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA