Medvedev: "Rusko nuklearno naoružanje jedini razlog zašto Zapad ne sme da napadne"

Rojters prenosi da Rusija ima najveću svetsku zalihu nuklearnog oružja

  • 5
Dmitrij Medvedev Foto: Tanjug/AP

Rusko nuklearno oružje i pravila u vezi sa oružjem koje prati Moskva jedini su faktori koji sprečavaju Zapad da započnu rat protiv Rusije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je u kolumni za ''Rusku gazetu'' napisao da Rusija neće odustati od sukoba dok, kako je rekao, ''odvratni, gotovo fašistički režim" u Kijevu ne bude uklonjen i Ukrajina ne bude potpuno demilitarizovana.

On je napisao da je jedina stvar koja danas zaustavlja neprijatelje Moskve to što shvataju da će se Rusija rukovoditi osnovama državne politike o nuklearnom odvraćanju, i da će u slučaju da se pojavi stvarna pretnja, odgovoriti na nju, prenosi Tanjug.

Rojters prenosi da Rusija ima najveću svetsku zalihu nuklearnog oružja sa blizu 6.000 bojevih glava i podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin ranije ovog meseca rekao da rizik od nuklearnog rata raste, ali i da Rusija nije "poludela" i da svoj nuklearni arsenal vidi kao čisto odbrambeno sredstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    26. decembar 2022 | 04:08

    EU fasisti igraju igru da se istrosite u Ukraini pa da tada nesto pokusaju uz kurvinske kauboje. Samo uh ceoajte Rusi i osvetite one piginule iz 2 sv rata.

  • Aca

    26. decembar 2022 | 09:36

    Živela Rusija i Kina!

  • Istina

    26. decembar 2022 | 22:25

    Je da svet mogu unistit i rysi i ameri francuzi britanci i to po nekoliko pyta zato je glypa prica o nuklearnom ratu to zemlhe nebi prezivela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA