Misteriozna smrt ruskog kralja kobasica: Našli ga u lokvi krvi, pre nekoliko meseci kritikovao je Putina?

Tajkun koji je 2019. proglašen najplaćenijim izabranim političarem, s godišnjom zaradom od 147 miliona evra prema Forbsovoj analizi, u junu je navodno kritikovao rat i vazdušne napade na Kijev

  • 3
Pavel Antonov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski političar, koji je navodno kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovo pokretanje rata u Ukrajini, pronađen je mrtav nakon misterioznog pada s prozora hotelske sobe u indijskom gradu Rajagada.

Kralj kobasica, multimilioner Pavel Antov, koji je član glavne proputinovske stranke Jedinstvena Rusija otišao je na putovanje kako bi proslavio svoj 66. rođendan, međutim s njega se nikad nije vratio.

Na njegovoj zabavi prvo je prošlog četvrtka od srčanog udara preminuo njegov prijatelj, a život bogatog političara okončan je dva dana kasnije.

Ruski konzul u Kolkati, Aleksej Idamkin, kazao je za rusku državnu agenciju da pomno prate istragu i informacije koje dolaze od policije.

Tajkun koji je 2019. proglašen najplaćenijim izabranim političarem, s godišnjom zaradom od 147 miliona evra prema Forbsovoj analizi, u junu je navodno kritikovao rat i vazdušne napade na Kijev. On je ove akcije ruske vojske navodno nazvao "ruskim terorom u kom stradaju ukrajinski civili".

"Devojčica je izvučena iz ruševina, njen otac navodno je poginuo. Majku pokušavaju da izvuku ispod ruševina. Da budem iskren, ekstremno je teško nazvati ovo drugačije nego terorom", govorio je on tada.

Nakon te izjave, navodno se našao pod žestokim pritiskom nakon čega je bio primoran da povuče komentar, a zatim se i izvinio zbog tih navoda, piše Jutarnji.

Rekao je da je njegova objava na društvenim mrežama bila "nesrećni nesporazum i tehnička greška". Pritom je insistirao da je uvek podržavao predsednika Putina i njegove ciljeve u vojnoj operaciji.

Indijski mediji javljaju da je ruski mesni mogul "skočio" s krova hotela i kako je pronađen u lokvi krvi. Njegov vodič ga je prevezao u bolnicu, međutim, tamo su samo mogli da konstatuju smrt.

Prijatelj Antova koji je navodno preminuo od srčanog udara imenovan je kao Vladimir Budanov (61), a s njim u grupi bila su još dvojica muškaraca čiji identitet nije poznat.

Neki ruski mediji pišu kako je indijska policija rekla da "ne isključuju mogućnost da je Pavel Antov pao u depresiju zbog smrti prijatelja i da je zato počinio samoubistvo".

Pavel je iza sebe ostavio suprugu i ćerku.

Video: Ličnosti sveta: Vladimir Putin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA