Raste broj poginulih i nestalih u klizištima i poplavama na Filipinima

Nastavlja se potraga za više desetina nestalih

  • 0
Filipini, poplave Foto: Tanjug/AP

Broj poginulih u klizištima i poplavama koje su izazvale obilne padavine na Filipinima tokom vikenda povećan je sa 17 na 25, objavila je filipinska nacionalna agencija za vanredne situacije.

Spasilački timovi u devet provincija u toj zemlji nastavljaju potragu za 26 osoba za koje se veruje da su nestale za vreme nepogoda.

''Potraga i spasilačke misije se nastavljaju, a najveći teret je na oblaskoj straži, s obzirom da su većina nestalih ribari'', izjavio je Dijego Agustin Marijano iz agencije za katastrofe, prenosi Guardian.

Iz agencije navode da je više od 300 naselja poplavljeno i da je došlo do 20 klizišta, što je dovelo do evakuacije više od 80.000 stanovnika. Rojters prenosi da pored toga što su ove poplave i klizišta izazvale obilne kiše, smatra se da su glavni uzroci ovih nepogoda na Filipinima su tajfuni i tropske oluje, kojih u tom području bude oko 20 u toku godine.

Video: Poplave su svuda, kuće potpuno uništene, poginulo najmanje 19 osoba: Filipini nakon razornog tajfuna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA