Merkel otkrila da li bi učestvovala u mirovnim pregovorima u Ukrajini: "Sve se činilo da se rat spreči"

Ona je dodala da je Nemačka sve činila da se spreči rat

  • 5
Angela Merkel Foto: Tanjug/AP

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da pitanje njenog mogućeg učešća u rešavanju ukrajinske krize "nije na dnevnom redu“.

To pitanje se, kako je rekla, ni ne postavlja.

Ona je dodala i da ne zna kakav će ishod imati konflikt u Ukrajini.

"Na kraju će se završiti pregovorima. Ratovi se obično završavaju za pregovaračkim stolom", istakla je ona u intervjuu za italijanski magazin Sette.

Ali, kako je objasnila, "postoji razlika između mira koji se nametne, a što mnogi, uključujući mene, ne žele, i otvorenih prijateljskih pregovora".

Komentarišući politiku svoje vlade prema Rusiji i Ukrajini, Merkelova je rekla da joj se i danas donošenje nekih odluka čini racionalnim.

"Sve se činilo da se spreči rat, poput konflikta koji se sad vodi. Nismo uspeli, ali to ne znači da je pogrešno bilo pokušavati", dodala je Merkel.

Bivša kancelarka je rekla da se još tada znalo da je to bio zamrznut konflikt, da problem nije rešen, ali je to Ukrajini dalo dragoceno vreme.

Video: Ličnosti sveta: Angela Merkel

(Telegraf.rs)  .

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. decembar 2022 | 18:26

    TO ISTO JE ENDZI RADILA I SA SRBIJIJOM-JUPOVALA VREME KAKO BI STO BILJE NAORUZALI VELIKU ALBANIJU!!! NEMACKA JE NAJVECI DONATOR ORUZJA VELIKOJ ALBANIJI !!! VUCIC JOJ JE VEROVAO !!!!

  • Jovan Ktć

    28. decembar 2022 | 16:51

    Sasvim suprotno, svi su osim Rusije činili da se rat dogodi. Amerika i V. Britanija pre svih.

  • Pera zikin

    28. decembar 2022 | 16:40

    Baba je rekla prvo o kupovini vremena preko minskih sporazuma. a sada o pokusaju pomirenja - baba, saberi se ako si u stanju I ne pricaj nikome nista. Urazumi se I postivaj samu sebe da bi te postovali I drugi. Kada je Politik u pitanju lazima nikada kraja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA