Turista ispao iz voza na "pruzi smrti" u Tajlandu: Poginuo dok je pravio selfi?

On je putovao sam čuvenom železničkom linijom iz Drugog svetskog rata koju su napravili ratni zarobljenici, a navodno je otvorio vrata kako bi uslikao prizor

  • 0
Most na reci Kvaj, Tajland, Kanchanaburi, nesreća, turisti Foto: ViralPress / Viral Press / Profimedia

Jedan turista poginuo je kada je ispao iz voza na "pruzi smrti" u Tajlandu dok je navodno pokušavao da napravi selfi.

Muškarac je identifikovan kao Patrik Vard (45), irski državljanin, dok mu u pasošu piše da je rođen na Novom Zelandu.

On je putovao sam čuvenom železničkom linijom iz Drugog svetskog rata nakon što je u utorak stigao na Tajland preko turističke vize.

On je navodno bio u toaletu u vozu, a onda je otvorio vrata kako bi video pogled i snimio nekoliko fotografija dok su prolazili duž stena iznad pećine Krasae u provinciji Kančanaburi, 145 km od Bangkoka.

Mediji prenose da je navodno iskliznuo iz klimavog voza starog 75 godina, koji je išao istim drvenim šinama koje su izgradili ratni zarobljenici 1940-ih.

Mašinovođa je zaustavio voz, a spasilački timovi su poslati na lice mesta. Oni su oko 30 minuta pokušavali reanimaciju, ali je turista proglašen mrtvim na licu mesta malo pre podneva.

Inspektor Kiatisak Kerdčoke rekao je da je Vard polomio vrat prilikom pada.

"Obavešten sam u 11:54 da je turista ispao iz voza dok je prolazio mostom. Kada su spasioci stigli do njega, pronašli su veliku ranu na njegovoj desnoj ruci i polomljen vrat. Nije bio svestan i nije disao", rekao je on.

Turistički vodič koji je vodio Varda na putovanje rekao je da je upozorio turiste da se ne naginju iz vagona, koji imaju otvorene prostore gde se spajaju.

Vrata mogu da se otvore kako bi turisti sedeli na stepenicama i takođe mogu da se nagnu kroz prozor.

Obdukcija će biti obavljena u sredu u Bangkoku.

"Prugu smrti" i most iznad reke Kvai izgradili su ratni zatvorenici iz Australije, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja.

Železnička linija koja se proteže do Burme trebalo je da pomogne nemačkim i japanskim ratnim naporima protiv saveznika, kako bi mogli da transportuju zalihe.

Video: Autobus se zakucao u auto i zalepio ga zid: Čovek koji je stajao pored izbegao smrt za dlaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA