≫ 

Uhapšen Endrju Tejt

Endrju, koji je bio u pritvoru zajedno sa svojim bratom Tristanom, suočiće se sa ispitivanjem od strane jedinice za organizovani kriminal i terorizam u zemlji

  • 4

Endrju Tejt (36) uhapšen je u Rumuniji nakon što je policija upala u njegovu luksuznu kuću u vezi sa istragom o trgovini ljudima.

Ovoj poznatoj ličnosti na društvenim mrežama, policija je u četvrtak pretresla njegovu vilu, javio je rumunski list Libertatea.

Endrju, koji je bio u pritvoru zajedno sa svojim bratom Tristanom, suočiće se sa ispitivanjem od strane jedinice za organizovani kriminal i terorizam u zemlji, navodi agencija.

Veruje se da je njegova prepirka na mreži sa Gretom Tunberg bila razlog zbog kojeg je uhapšen, nakon što je pozirao pored rumunske kutije pice, što je vlastima dokazalo da je još uvek u zemlji.

Tejt, rođen u Čikagu, označen je kao "kralj toksične muškosti" zbog svojih onlajn verbalnih napada na žene, zbog kojih je stekao ozloglašenost, ali i milione pratilaca u poslednjih godinu dana.

Endrju Tejt Andrew Tate Foto: Profimedia/TWITTER/Planet

Dom Endrjua Tejta u istočnoj Evropi takođe je pretresen u aprilu ove godine u okviru istrage o trgovini ljudima.

Ranije se hvalio svojim sledbenicima da je 40 odsto razloga zašto se preselio u Rumuniju to što je manje verovatno da će policija pokrenuti bilo kakve optužbe za seksualno zlostavljanje protiv njega.

U saopštenju za javnost u četvrtak, DICCOT - rumunska policija, kriminalna i istražna jedinica - rekla je da su izvršili raciju u pet kuća nakon što su dobili naloge za pretres.

Nalozi su raspisani u vezi sa istragom koja je u toku protiv organizovane kriminalne grupe, međunarodne trgovine ljudima i silovanja.

Žrtve su "regrutovane od strane dvojice britanskih državljana" koje su kasnije prevezene i smeštene u zgrade u okrugu Ilfov, saopštila je policija. Nisu naveli imena osumnjičenih.

Žene su tada bile podvrgnute "fizičkom nasilju i mentalnoj prinudi" i bile su "seksualno eksploatisane od strane članova grupe prisiljavajući ih da izvode pornografske demonstracije u svrhu proizvodnje i širenja putem platformi društvenih medija".

Policija kaže da se do sada oglasilo ukupno šest žrtava koje tvrde da ih je seksualno iskorišćavala organizovana kriminalna grupa.

Policajci nisu naveli imena muškaraca čiji domovi su pretreseni u Rumuniji.

Oni su rekli da su četvorica muškaraca privedena na saslušanje u četvrtak, a policija je osumnjičenima odredila zadržavanje do 24 sata.

Ko je Endrju Tejt?

Rođen u Čikagu, ali odrastao u Lutonu u Engleskoj, Tejt je stekao sumnjivu reputaciju zbog svojih različitih poslovnih aktivnosti.

Zajedno sa svojim bratom Tristanom, navodno je osnovao posao sa veb kamerama u Rumuniji u kojem su mladi modeli pričali kroz plač priče muškim gledaocima.

Uprkos tome što je ranije rekao da je sajt "potpuna prevara", Tejt tvrdi da je na njemu zaradio milione.

Tek juče, Tejt se našao u "vrućoj vodi" nakon što je ušao u Tviter prepirku sa eko-aktivistkinjom Gretom Tunberg.

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA