≫ 

Britanac koji je šmrkao kokain sa groba Pabla Eskobara osuđen zbog trgovine drogom

Na putu u južnoameričku državu 2018, Semens je snimljen kako prosipa kokain na grob Eskobara. Rekao je da je to uradio iz opklade i da nije mislio da će stvari otići toliko daleko

  • 0
Steven Semmens Foto: South Wales Police

Britanac koji je jednom šmrkao kokain sa groba Pabla Eskobara i obećao da se "nikada neće vratiti" u Kolumbiju nakon što je razbesneo lokalne kartele, osuđen je zbog trgovine drogom.

Stiven Semens i još četvorica osumnjičenih zbog droge osuđeni su na ukupno 52 godine zatvora zbog učešća u trgovini drogom Klase A.

Na putu u južnoameričku državu 2018, Semens je snimljen kako prosipa kokain na grob Eskobara. Rekao je da je to uradio iz opklade i da nije mislio da će stvari otići toliko daleko.

Njegov advokat je rekao da Semensovi postupci nisu dobro prošli kod nekih kolumbijskih kriminalaca i da je ono što je uradio primer njegove naivnosti.

Na sudu je rečeno da su Semens i optuženi umešani u šverc velikih količina kokaina u južni Vels, prenosi Mirror.

Semens i još jedan optuženi Šejn Vajt planirali su da uvezu kilograme kokaina iz Južne Amerike u Veliku Britaniju, ali sud je čuo da nijedan gram zapravo nije stigao i da je bilo "nečeg gotovo komičnog u njihovoj nesposobnosti".

Svi su se ranije izjasnili krivim za zaveru za snabdevanje kokainom između aprila 2020. i avgusta 2021. godine, kada su se u četvrtak pojavili na optuženičkoj klupi radi izricanja presude.

Govoreći 2018. godine, Semens je rekao da je izbačen iz Kolumbije nakon što je ušmrkao kokain sa Eskobarovog groba, jer ga je policija pronašla uprkos tome što se ošišao da bi promenio izgled.

Rekao je da su incident i ozloglašenost koja je usledila učinila da je bilo "nezgodno" dobiti posao.

"Samo sam mislio da će to biti smešno, nisam mislio da će otići ovako daleko. Bio sam pijan u to vreme. Bombardovan sam pretnjama da će me živog odrati", rekao je on.

Nakon priznanja krivice, Semens je osuđen na 13,5 godina zatvora, a njegove kolege dobile su slične kazne.

Video: Zbog njih mit o Pablu Eskobaru i dalje živi: Upoznajte neobični vrt u Kolumbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA