Rumunska policija otkrila da li su kutije pice dovele do hapšenja Endrjua Tejta

Pojedinci su spekulisali da je kutija pice, koja se vidi u snimku Tetja o Greti Tunberg, otkrila policiji gde se Tejt nalazi. Ali iz Direktorata za istragu organizovanog kriminala, rekli su za AP da to nije slučaj

  • 0

Rumunska agencija za sprovođenje zakona potvrdila je da je uticajni ženomrzac Endrju Tejt uhapšen pod optužbom za trgovinu ljudima, ali je istakla da je jedan detalj, o kojem mnogi spekulišu i koji se provlači po medijima, nije istinit.

Naime, pojedinci su spekulisali da je kutija pice, koja se vidi u snimku Tetja o Greti Tunberg, otkrila policiji gde se Tejt nalazi. Ali iz Direktorata za istragu organizovanog kriminala, rekli su za AP da to nije slučaj.

"Smešno, ali nije tako", rekla je portparolka direktorata Ramona Bola.

Endrju i njegov brat Tristan Tejt privedeni su sa još dve osobe u četvrtak. Četvorica se suočavaju sa optužbama za trgovinu ljudima, silovanje i učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi.

Tokom saslušanja o pritvoru, dva brata su zadržala pravo na ćutanje, rekao je njihov advokat za BBC.

Nakon toga Endrjuu je određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, Tejt je bivši profesionalni kik-bokser i influenser poznat po svojim ponižavajućim i seksističkim komentarima o ženama, uključujući i izjavu da žene „moraju da snose određenu odgovornost“ za silovanje. Izbačen je sa više platformi društvenih medija, ali se vratio na Tviter prošlog meseca nakon što je novi vlasnik kompanije, Elon Musk, vratio niz ranije suspendovanih naloga.

Tejt je u utorak tvitovao 19-godišnjoj švedskoj aktivistkinji Greti Tunberg, hvaleći se svojim automobilima i tražeći od nje da ostavi svoju imejl adresu "kako bih mogao da pošaljem kompletnu listu moje kolekcije automobila i njihove ogromne emisije.”

Tunberg je odgovorila: "Da, molim te, prosvetli me. Pošaljite mi poruku na smalldickenergi@getalife.com.”

Kao odgovor Greti, Tejt je postavio video na kome on nosi ogrtač, puši cigaru i dobija dve kutije pice, za koje navodi da se neće reciklirati.

Vest o Tejtovom pritvoru pojavila se ubrzo nakon što je objavio video, a počeli su da se pojavljuju izveštaji da su njegova objava i hapšenje povezani. Pojavila se teorija da su kutije za picu, koje su nosile ime rumunskog lanca Jerry's Pizza, upozorile vlasti da je on u zemlji. Čini se da ta teorija potiče od priče rumunske novinske kuće Gandul, koja se poziva na anonimne izvore koji su rekli da su vlasti saznale preko postova na društvenim mrežama da su braća Tejt zajedno u Rumuniji.

Međutim, priča medija Gandul nije posebno pominjala snimak kutije za picu, što je daleko od jedinog nedavnog posta koji ukazuje da je Tejt u zemlji.

Ali čak i ako njihova svađa na Tviteru nije imala nikakve veze sa Tejtovim hapšenjem, Tunbergova je ipak imala dodatni komentar u petak.

„Ovo se dešava kada ne reciklirate svoje kutije za picu“, napisala je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA