≫ 

Kina, Indonezija, Tajland ušli u 2023. godinu: Hong Kong zasenio sve džinovskim časovnikom i vatrometom

U 17 sati po našem vremenu Hong Kong je ušao u novu godinu. Spektaularni vatromet zablistao je na nebu iznad kineskog grada

  • 0
Hong Kong Nova godina vatromet Foto: Tanjug/AP

Mnogi azijski gradovi polako ulaze u 2023. godinu. Spektakularni dočeci organizovani su širom gradova Kine, Indonezije, Malezije i drugih zemalja.

U 17 sati po našem vremenu Hong Kong je ušao u novu godinu. Spektaularni vatromet zablistao je na nebu iznad kineskog grada, prenosi Klix.

Tamošnje vlasti obećavaju nezaboravnu noć sa predstavama, vatrometom i svetlosnim spektaklom postavljenim na kultnom obrisu grada.

Pola minute pre ponoći fasada Kongresnog i izložbenog centra u Hong Kongu se pretvorila u džinovski brojčanik sata, koji odbrojava sekunde.

Predstava sa svetlima projektovanim sa različitih lokacija u luci Viktorija, uključujući trajekte trajala je 10 minuta.

Osim Hong Konga, u 2023. godinu u uplovili su i brojni azijski gradovi kao što su Kuala Lumpuru, Manili, Šangaju, Singapuru, Pekingu, Tajpeju i Pertu.

U 18 sati po našem vremenu, staru godinu ispratili su stanovnici i posetioci Jakarte i Bangkoka, i drugih gradova Indonezije i Tajlanda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA