"Vaš vođa se krije iza vas i uništava vašu zemlju": Zelenski se obratio građanima na ruskom jeziku

Zelenski se obratio gledaocima na ruskom jeziku i poslao jasnu poruku

  • 48
Volodimir Zelenski Kongres govor SAD Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenskiobratio se danas video porukom građanima Rusije, izjavivši da se njihov vođa, predsednik Rusije Vladimir Putin, krije iza vojske, projektila, zidova i samih građana Rusije.

Zelenski se obratio gledaocima na ruskom jeziku, prenosi Gardijan.

"Vaš vođa želi da pokaže da iza njega stoji vojska, ali on se samo krije. Krije se iza vojske, iza projektila, iza zidova svojih rezidencija i palata. Krije se iza vas i uništava vašu zemlju i vašu budućnost," izjavio je Zelenski. Predsednik Ukrajine je dodao da Rusima ni Ukrajina ni svet neće oprostiti.

Kličko: Više od 30 odsto Kijeva bez struje

Više od 30 odsto stanovnika Kijeva ostalo je bez struje zbog vanrednog isključenja, dok vodosnabdevanje i snabdevanje grejanjem rade bez izmena, saopštio je danas gradonačelnik tog grada Vitalij Kličko.

On je naveo da vozovi ne saobraćaju na crvenoj liniji kijevskog metroa, od stanice Akademgorodok do stanice Arsenalnaja, jer još uvek nije provereno da li na toj liniji ima ostataka projektila. O

n je ranije danas na Telegramu napisao da je jedna osoba poginula, a 11 povređeno u ruskim raketnim napadima na Kijev, a da su najmanje tri žene prevezene u bolnicu, kao i da je među povređenima i japanski novinar.

Kličko je dodao da su ruske snage gađale i Pečerski i Holosivski distrikt, odnosno centralni i zapadni deo grada, preneo je Gardijan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. januar 2023 | 01:45

    Bas obrnuto - Zeleni se krije iza americke suknje dok mu zemlja propada,a narod gine

  • Mačvanin

    1. januar 2023 | 00:52

    Zelenko je rodjen pod zvezdom gubitnika ! Želim zelenku istorijski poraz ! A braći Rusima želim veliku pobedu nad nacističkom evropom i nad izdajničkom ukrajinom .

  • Filip

    1. januar 2023 | 01:30

    Kad on bude zavrsio sa tobom ti ces u englesku da se baskaris u svojoj vili a jadan narod koji si gurnuo pod ruske tenkove ce da cvili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA