≫ 

Srbin nestao posle dočeka u hotelu: Njegovo telo našli dok su tragali za nestalim Bugarinom

Dva tela su spuštena sa planine u ponedeljak kasno uveče. Policija u utorak identifikovala drugo telo kao državljanina Srbije (55)

  • 0
Pirin, vrh Vihren, Bugarska Foto-kolaž: Shutterstock

Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav u Pirinu u jugozapadnoj Bugarskoj, saopštila je u utorak Regionalna uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Blagoevgrada.

Telo je primećeno dok su spasioci tragali za 69-godišnjim Bugarinom, Plamenom Hristovim, u blizini vrha Vihren.

Akcija traganja i spasavanja počela je 27. decembra po dojavi o nestanku bugarskog turiste u blizini vrha Vihren.

Spasioci iz Banskog, Sandanskog, Razloga i Blagoevgrada oko nedelju dana su pokušavali da pronađu nestalog turistu. Koristili su dron da pregledaju delove padine, pošto vremenski uslovi na Pirinu znaju da budu veoma nepovoljni kada duva jak vetar.

Dron je tada uočio telo turiste, prenose bugarski mediji. Pored njega spasioci su pronašli još jednog mrtvog muškarca, rekla je posada iz Banskog za BTA.

Dva tela su spuštena sa planine u ponedeljak kasno uveče. Policija u utorak identifikovala drugo telo kao državljanina Srbije (55).

Kako javljaju mediji, srpski turista Novu godinu je dočekao u porodičnom hotelu u okolini i 1. januara otišao je na planinarenje na vrh Vihren na planini Pirin.

Beogradski mediji pišu da se radi o državljaninu Srbije D.G. (55), poreklom iz Trstenika.

Za sada nije poznat uzrok smrti, dok mediji prenose da je telo, prema prvim saznanjima, bukvalno izlomljeno i ispituje se da li je u pitanju samoubistvo ili nesrećni slučaj.

Ne sključuje se mogućnost da je Trsteničanin u stvari stradao tako što je nesebično hteo da pomogne tursti u nevolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA