Osumnjičeni za ubistvo četiri studenta biće izručen Ajdahu kako bi se suočio sa optužbama

Brajan Koberger je bio student kriminologije na Vašingtonskom državnom univerzitetu u Pulmanu u Vašingtonu, oko 15 kilometara od Univerziteta Ajdaho, gde su žrtve studirale

  • 1
Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Muškarac osumnjičen da je nožem izbo četiri studenta u njihovim krevetima biće odveden u Ajdaho da se suoči sa optužbama za ubistvo nakon što je dobrovoljno pristao da bude izručen.

Brajan Koberger (28) pojavio se na sudu u Pensilvaniji, gde je uhapšen u raciji na njegovu porodičnu kuću prošle nedelje.

On je navodno ubio Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksanu Kernodl (20) i Ksaninog dečka Itana Čepina (20) u ranim satima 13. novembra prošle godine.

Još dve osobe, koje su bile u kući u vreme napada, kažu da su spavale dok su se ubistva dešavala.

Kada su se sledećeg jutra probudili, pozvali su druge prijatelje u kuću, a jedan od njih je pozvao policiju verujući da je četvoro ubijenih u nesvesti.

Tek tada su otkrili zastrašujuću istinu.

Brajan Koberger je optužen po četiri tačke za ubistvo prvog stepena.

Pojavio se na sudu u okrugu Monro u Pensilvaniji, više od 4.000 kilometara od malog grada Moskve u Ajdahu gde je navodno ubio studente.

Na sudu su ga podržavali otac, majka i sestra.

Videlo se kako njegova majka postaje vidno uznemirena dok se Koberger više puta osvrnuo ka svojoj porodici, klimajući im glavom.

Sudski maršali su joj ponudili kutiju sa maramicama dok je i dalje izgledala izbezumljeno, gledajući dole, pognuta.

Koberger negira ubistvo, ali je potpisao dokument kojim se slaže sa izručenjem i sada biće prebačen u Ajdaho u narednih deset dana.

Kada bude u državi, biće mu uručen nalog za hapšenje zbog ubistava i biće otpečaćen dokument koji će detaljno opisati koji faktori su naveli policiju da veruje da je on počinilac.

"Željan da bude oslobođen krivice"

Brajan Koberger je bio student kriminologije na Vašingtonskom državnom univerzitetu u Pulmanu u Vašingtonu, oko 15 kilometara od Univerziteta Ajdaho, gde su žrtve studirale.

U decembru je vozio iz Ajdaha sa svojim ocem koji ga je pratio na putu, a u Pensilvaniju je stigao 13. decembra, mesec dana nakon ubistava. Njegov otac nije osumnjičen.

Bivši Brajanov advokat, glavni javni branilac okruga Monro, Džejson LaBar, rekao je u izjavi da njegov klijent "želi da bude oslobođen ovih optužbi i raduje se rešavanju ovih stvari što je pre moguće".

Video: Ubistvo u gej klubu u Oslu: Dvoje ljudi izgubilo život, 14 ranjeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    4. januar 2023 | 12:21

    Sve zlo dolazi od ovih američkih izopačenih skotova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA