Žena u kolicima parkirala na mestu za invalide u tržnom centru, pauk joj odneo auto: Platila i kaznu

Sve je počelo kada je žena u invalidskim kolicima, parkirala svoje obeleženo vozilo na mestu za invalide. Žena, koja je bila u pratnji trogodišnjeg deteta potom je otišla u tržni centar. Za to vreme, policija je naložila uklanjanje vozila, iako je automobil imao nalepnicu na prednjem i zadnjem staklu

  • 5

Dok se u Srbiji u tržnim centrima bore da spreče vozače da se parkiraju na mesta za invalide, u Rumuniji je jedna žena u invalidskim kolicima morala da plati zbog parkiranja na tom mestu, iako je imala uredno obeleženo vozilo.

Policija u Konstanci naložila je da se iz tržnog centra, sa mesta za invalide, ukloni vozilo koje je uredno imalo nalepnicu, a nesrećna vlasnica, koja je u invalidskim kolicima, na kraju je bila prinuđena i da plati pauka.

Bizaran slučaj, koji se odigrao juče u rumunskom gradu podigao je veliku buru na mrežama i u medijima.

Sve je počelo kada je žena u invalidskim kolicima, parkirala svoje obeleženo vozilo na mestu za invalide. Žena, koja je bila u pratnji trogodišnjeg deteta potom je otišla u tržni centar. Za to vreme, policija je naložila uklanjanje vozila, iako je automobil imao nalepnicu na prednjem i zadnjem staklu.

Međutim, policajci, muškarac i žena su tvrdili da je bilo neophodno istaći i "karticu o invalidnosti" na prednjem staklu.

Iako je žena pokazala sva dokumenta, i očigledno je da je invalid, svejedno se od nje zahtevalo da plati iznos od 570 lea da bi dobila svoje vozilo nazad.

Čak je i na računu za pauka navedeno da je u pitanju vozilo za invalide. Policijci su joj poručili da neće novčano da je kazne, već da će ovog puta proći samo sa upozorenjem.

Žena se na kraju požalila upravi, i kako prenose rumunski mediji, protiv dvoje policajaca je pokretnuta istraga zbog zloupotrebe položaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jupiiiiiii

    4. januar 2023 | 16:19

    Moze I blokada za tocak trebalo je to jos davno, eto u zlocinackoj evropi stavljaju I kazne pred trgovinskim centrima ako nije stavljena Park kartica I ako je isteklo vreme od 1 sat kod nas je jos dobro

  • Srb

    5. januar 2023 | 10:27

    Izvinite molim vas ali svako može da zalepi nalepnicu. Ali ako kartica fali, onda su postupili po zakonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA