≫ 

Putin naredio prekid vatre u Ukrajini za Božić: Uputio i poruku Kijevu

"S obzirom na apel Njegove Svetosti Patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre u Ukrajini na Božić“, navodi se u saopštenju

  • 81
Vladimir Putin, portret Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede prekid vatre u Ukrajini od podneva 6. januara do ponoći 7. januara, saopštila je pres-služba Kremlja.

"S obzirom na apel Njegove Svetosti Patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre u Ukrajini od 12 časova 6 januara, do ponoći 7. januara“, navodi se u saopštenju.

Ranije danas je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao na božićno primirje kako bi "pravoslavni vernici mogli da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče i na dan Rođenja Hristovog“.

Rusija je istovremeno uputila poziv ukrajinskoj strani da proglase prekid vatre, kako bi građani mogli da prisustvuju božićnoj službi.

"Na osnovu činjenice da u područjima borbenih dejstava živi veliki broj pravoslavnih vernika, pozivamo ukrajinsku stranu da proglasi prekid vatre i pruži im mogućnost da prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče, kao i na Dan rođenja Isusa Hrista“, navodi se u poruci.

Video: Putin proglasio početak vojne akcije: Ko pokuša da nas zaustavi, suočiće se sa neviđenim posledicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    5. januar 2023 | 16:25

    Pa to je normlano jer Putin je vernik i radi samo sto mora da bi sačuvao Pravoslavlje i Rusiju !!!

  • Nenad

    5. januar 2023 | 16:46

    Zar takvi kao ti znaju za Boga i za Božić ?

  • Beograd

    5. januar 2023 | 16:44

    Ukrajinci su već slavili Božić po novom kalendaru (25.12) kao i svi pravoslavni Hrišćani, osim mi Srbi i Rusi koji još uvek po starom kalendaru pratimo ove Rujke. Nek Ukrajinci udare sada na Ruski Božić da ih ne puste na miru 6 i 7 Januara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA