≫ 

Željko izvukao soma kapitalca teškog čak 105 kilograma u Frankfurtu: Borba trajala više od sat vremena

- Sedam dana nakon ove borbe sa džinovskim somom morao sam da odležim - priseća se on

  • 2
Som, mamac, voda, reka, Foto: RINA

Kada je Željko Radić rodom iz naših krajeva, ali nastanjen u Frankfurtu sa bratom i prijateljima krenuo na pecanje u primorsko mesto Ribe Roja Debre Taragona u Španiji nije očekivao da će mu taj događaj zauvek ostati urezan u pamćenju. Sa teškom opremom, domaćinom Goranom i uz pratnju profesionalnog ribilovca Milana Panića nasred vodene površine uspeo je da savlada pravu neman.

- Stajao sam na čamcu i oko pola 11 uveče samo sam odjednom osetio prejak udarac, kao da mi se čitava podmornica zakačila za mamac. Tada je borba počela i trajala preko sat vremena, znao sam da je ulov izuzetne veličine, to se osećalo na štapu. Pokušavao sam na sve načine da se izborim sa tim podvodnim džinom, ruke i leđa su mi pucali od bolova. Čamac se vrteo i za dlaku sam izbegao da upadnem u vodu - priča za RINU Željko.

U jeku borbe sa kapitalinim primerkom uspeo je nekako da preskoči u drugi čamac i nastavio da ga izvlači. Poslednjih minuta situacija je bila toliko teška, da je i sam pomišljao da odustane, ali ipak sreća i snaga bile su na njegovoj strani.

- Kad smo izvukli ribu napolje, videli smo da je u pitanju som džinovskih razmera. Stavili smo ga na vagu i izvagao je 105 kilograma, a njegova dužina bila je dva metra i 60 centimetara. To je najveći primerak koji sam ikad video u životu, a ne ulovio. Pecam sedam godina i bilo je tu lepih primeraka od 50 kilograma, ali ovoliki som ne - rekao je Željko.

Ovaj nesvakidašnji ulov ribolovci su proslavili, jer zaista su imali povoda. Željko dodaje da je borba sa ovom vodenom grdosijom najteži fizički posao koji je u životu uradio.

- Sedam dana nakon ove borbe sa džinovskim somom morao sam da odležim. Ruke, noge i leđa su bili u bolovima. Svakako trud je vredeo, jer je ovo bio trofej ali ribolov za pamćenje - zaključuje Željko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oliver

    6. januar 2023 | 11:12

    Kako u Frankfurtu kada piše u Španiji. Čovek samo živi u Frankfurtu. Već sam se začudio da u Majni ima tako neko veliko čudo.

  • Dobar za

    6. januar 2023 | 08:52

    Badnji dan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA