≫ 

Zelenski uveo sankcije Nikiti Mihalkovu i za još 118 ruskih umetnika

Sankcije će biti na snazi deset godina

  • 5
Nikita Mihalkov Mikhalkov Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je danas ukaz o uvođenju sankcija protiv ruskog filmskog reditelja i oskarovca Nikite Mihalkova i još 118 drugih ruskih istaknutih umetnika, kao i nekoliko državljana Ukrajine, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ukrajinskog predsednika.

Sankcije su, između ostalih, uvedene i protiv operske pevačice Ane Netrebko, filozofa Aleksandra Dugina, generalnog direktora medijske grupe ''Rosija sevodnja'' Dmitrija Kiseljova i glavne urednice TV kanala RT Margarite Simonjan, prenosi TASS.

Na spisku je i nekoliko državljana Ukrajine. Sankcije obuhvataju blokiranje bankovnih računa, suspenziju ekonomskih i finansijskih obaveza, prekid kulturne razmene i saradnje, zabranu ulaska u Ukrajinu, oduzimanje ukrajinskih državnih nagrada i drugo. Ova ograničenja će, kako se navodi, važiti 10 godina.

Pre dva dana su ruski mediji javili da je Mihalkov hitno prebačen u bolnicu, zbog infekcije korona virusom i da je u teškom stanju.

Video: Zelenski stigao u Belu kuću na sastanak sa Bajdenom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    7. januar 2023 | 19:23

    Naciste Rusi moraju unistiti.

  • Bezimeni

    7. januar 2023 | 19:27

    Komentar nije potreban.On je najvećan nesreća koju je zadesio narod Ukrajine.Kolika,vreme će da pokaže dok se on bude baškario negde na zapadu,a Ukrajinci budu vraćali krvave dugove.

  • milan

    7. januar 2023 | 20:17

    Kome ZALENSKI moze da uvede sankcije😂😂😂😂obican curkusant kome se upravo blizi kraj roka trajanja,vise lici na teroristu mego na nekog predsednika,onako zabradatio,obukao uniformu,a preko hiljadu kilometara od ratnih dejstava,🤷‍♂️i on gleda dobro ukrajini,ukrajina ce biti unistena sve dok on njim rukovodu i prkosi rusiji,sto je i americi cilj,potpuno unistenje,a oni se naoruzavati ukrajinu sve dok je rusija potpuno ne unisti🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA