Tajlandska princeza tri nedelje u komi: Oglasila se palata novim informacijama o njenom stanju

Bajrakitiabi (44) je izgubila svest nakon što joj je 14. decembra, dok je pripremala svoje pse za takmičenje, pozlilo u severoistočnoj provinciji Nakon Račasima

  • 0
Princess Bajrakitiyabha Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Tajlandska princeza Bajrakitiabi Narendira Debiavati, najstarije dete kralja Maha Vačiralongkorna, već tri nedelje nalazi se u komi nakon što je kolabirala zbog srčanog problema, navodi se u saopštenju palate.

"Lekari nastavljaju da obezbeđuju lekove i koriste opremu za podršku funkcijama srca, pluća i bubrega i pažljivo prate njeno zdravstveno stanje", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Bajrakitiabi (44) je izgubila svest nakon što joj je 14. decembra, dok je pripremala svoje pse za takmičenje, pozlilo u severoistočnoj provinciji Nakon Račasima, gde je prvobitno bila lečena pre nego što je helikopterom prevezena u Bangkok.

Princeza je jedno od troje dece kralja Vačiralongkorna koja imaju formalne titule, što je čini kvalifikovanim za tron prema tajlandskom Zakonu o nasledstvu prestola iz 1924. godine.

Magistarsku i doktorsku diplomu pravnih nauka stekla je na američkom Univerzitetu Kornel. Službovala je kao ambasadorka Tajlanda u Austriji, Sloveniji i Slovačkoj, kao predstavnik Tajlanda u Komisiji Ujedinjenih nacija za prevenciju kriminala i krivično pravosuđe, a radila je i u kancelariji državnog tužioca Tajlanda, Kraljevskoj komandi bezbednosti.

Video: Istorijski trenutak ženidbe tajlandskog kralja i njegovog glavnog bodigarda

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA