≫ 

Na kratko evakuisana stanica kod Svetskog trgovinskog centra u Njujorku: Nema opasnosti

Evakuacija je usledila zbog "sumnjivog paketa"

  • 0
Njujork Svetski trgovinski centar New York World Trade Center Oculus metro patrola vojska evakuacija Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy/Erik Pendzich

Njujorška policija evakuisala je stanicu kod Svetskog trgovinskog centra u Njujorku zbog "sumjivog paketa" za koji se kasnije ispostavilo da ne predstavlja opasnost.

Policija je izdala hitno upozorenje, nešto 13.30 sati, upozoravajući građane da se udalje sa stanice.

"Zbog policijske istrage izbegavajte stanicu Oculus", navela je policija.

Očevici navode da trenutno ne prolaze vozovi do ni od Svetskog trgovinskog centra pošto je sumnjivi paket navodno ostavljen na koloseku.

Na snimcima sa društvenih mreža vidi se policija i pripadnici vojske kako su napravili kordon sprečavajući putnike da istrče iz zgrade.

Na licu mesta su vozila htine pomoći, policije, helikopteri se takođe vide, dok policija nastavlja istragu i evakuacije.

Međutim, policija je kasnije objavila da je "sve čisto", Daily Mail navodi da je pronađen ekspres-lonac u zadnjem vagonu jednog voza koji je u stanici proveo više od sat vremena.

Stanica Okulus je saobraćajno čvorište za podzemnu železnicu kod Svetskog trgovinskog centra, jedna je od zgrada podignutih posle napada na kule bliznakinje 2001. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA