Srbin pokušao da pređe nemačku granicu sa pasošem na ime Marko Polo: Nije imao ni dozvolu

Još 2021. naložena je njegova deportacija u Srbiju

  • 2
nemačka policija, policijski motocikl Foto: Pixabay

Nemačka policija zaustavila je na granici sa Danskom automobil BMV srpskih registarskih oznaka i utvrdila da je vozač, inače, državljanin Srbije, počinio više prekršaja.

Službenici su otkrili da je Srbin (39) boravio u Šengenskom prostoru duže nego što mu je bilo dozvoljeno. Pasoš koji je pokazao bio je na ime Marko Polo što je policajcima zvučalo "španski".

Proverom je utvrđeno da se radio o falsifikovanoj ispravi.

Takođe, protiv srpskog državljanina postoji i nalog za hapšenje jer se tereti za kršenje zakona o narkoticima.

Trebalo je navodno da odsluži kaznu od 917 dana zatvora. Policija je takođe utvrdila da je 2021. naložena njegova deportacija u Srbiju, da mu je zabranjen ulazak u Nemačku na sedam i po godina, prenose nemački mediji.

Osim toga, tokom kontrole je utvrđeno i da ne poseduje vozačku dozvolu. Prema sopstvenom priznanju taj dokument je navodno dao danskim vlastima prilikom dobijanja boravišne dozvole u Danskoj, ali se ispostavilo se da je i ovo lagao.

Upućen je pred nemačke sudske organe i očekuje ga krivični postupak zbog falsifikovanja dokumenata, kršenja zakona o boravišnoj dozvoli i vožnji bez vozačke dozvole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA