≫ 

Eksplozija na gasovodu koji povezuje Litvaniju sa Letonijom: Evakuisani meštani obližnjeg sela

Prema prvim informacijama, nema povređenih

  • 4
Litvanija eksplozija na gasovoda

Printskrin: Twitter/@KOWLzNFT

Na gasovodu koji povezuje Litvaniju sa Letonijom dogodila se eksplozija u okrugu Pasvalski u Litvaniji, a prema preliminarnim informacijama, nema povređenih, javio je portal LRT pozivajući se na policiju.

"U 16:57 časova policija okruga Panevežis prijavila je eksploziju gasovoda u ulici Joniškele u selu Vienkiemiu. Prema preliminarnim podacima, nije bilo žrtava", navodi se u saopštenju, prenele su RIA Novosti.

Precizira se da otvoreni plamen dostiže 50 metara visine. Gintautas Geguzinskas, gradonačelnik regiona Pasvali, potvrdio je radiju LRT ​​da je eksplodirao gasovod visokog pritiska u blizini autoputa Pasvalis-Šauljaj, prenosi Tanjug.

"U blizini nema stambenih zgrada, ali niko ne zna sa koje udaljenosti će biti potrebno evakuisati stanovnike", rekao je on. Prema rečima Geguzinskasa, specijalne službe rade na licu mesta, a saobraćaj je privremeno obustavljen.

LRT navodi da je mesto Pasvalis na severu Litvanije evakuisan0.

Kompanija "Amber Grid" saopštila je da se eksplozija dogodila na njenom gasovodu. Prema prvim podacima, niko nije povređen. Navodi se da je oko 19 sati objavljeno je da je požar lokalizovan, kao i da je smanjeno curenje gasa.

Gasni prenosni sistem u ovoj oblasti sastoji se od dva paralelna gasovoda a eksplozija se dogodila na jednom od njih. Drugi gasovod nije oštećen i preko njega žitelji okruga Pasvalis dobijaju trenutno gas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA