≫ 

Albanski gangsteri 20 godina kontrolišu tržište kokaina u Engleskoj: Jedan grad se još uvek odupire

Među albanskim klanovima se ističu Helbenijanz iz istočnog Londona, koji se na Instagramu hvale skupocenim kolima, oružjem i velikim sumama novca

  • 2
Policija Velika Britanija Foto: Tanjug/AP

Albanski gangsteri već dve decenije kontrolišu tržište kokaina u Velikoj Britaniji, a jedini izuzetak je Liverpul, prenosi engleski Miror.

Stručnjak koji se bavi kriminalnim bandama, koji nije želeo da bude imenovan, rekao je za britanski San da su albanski gangsteri verovatno najjači u severnom i istočnom Londonu, a da su veoma snažni i u Mančesteru.

Među albanskim klanovima se ističu Helbenijanz iz istočnog Londona, koji se na Instagramu hvale skupocenim kolima, oružjem i velikim sumama novca.

"Albanski kriminalni klanovi su svuda u Velikoj Britaniji, ali ne mogu da uđu u Liverpul koji drže lokalni gangsteri," tvrdi stručnjak.

Policija je 2020. razbila aplikaciju za šifrovanu komunikaciju Enkročet i uhapsila mnoge trgovce drogom iz Liverpula, koja je veoma rado koristila Enkročet za dogovaranje nelegalnih poslova.

Liverpulski kriminalni klanovi su sada oslabljeni, a to bi moglo da motiviše Albance da pokušaju da preuzmu kontrolu i nad ovim lučkim gradom koji predstavlja ogromno tržište za kokain, zaključuje stručnjak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki salko

    14. januar 2023 | 17:25

    To su evropske vrednosti oni ce evropu spasiti od zla

  • Antun Čupak

    15. januar 2023 | 13:16

    Pa iz toga razloga grade neke kobajagi kasarne na K i M-u(to samo drogirani mogu da rade)!!!😇😇😇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA