Ovo su luksuzna vozila Tejta koje je policija zaplenila: Vrednost zaplenjene imovine skoro 4 miliona dolara

Među 29 zaplenjenih sredstava su motorna vozila, luksuzni satovi i sume novca u nekoliko različitih valuta, saopštila je Državna agencija za vraćanje i upravljanje imovinom (ANABI)

  • 1
Endrju Tejt zaplena automobili vozila Foto: Tanjug/AP

Rumunska policija proširuje istragu o bivšem kikbokseru i kontroverznom influenseru Endrjuu Tejtu, pa je tokom vikenda zaplenila luksuzna vozila iz njegove vile u Bukureštu i pretresla još sedam imanja - uključujući i novorenoviranu vilu ispod Karpata.

Rumunske vlasti saopštile su da su tokom protekle nedelje zaplenile imovinu vrednu skoro 4 miliona dolara koja pripada Tejtu dok se on i njegov brat istražuju o optužbama za trgovinu ljudima i silovanje.

Među 29 zaplenjenih sredstava su motorna vozila, luksuzni satovi i sume novca u nekoliko različitih valuta, saopštila je Državna agencija za vraćanje i upravljanje imovinom (ANABI).

Na fotografijama se vidi kako rumunske vlasti na imanju ukrašenom velikim znakom "Tejt" zaplenjuju nekoliko luksuznih vozila, uključujući Rols Rojs, BMW i Mercedes Benz.

Racije na još sedam imanja protekle nedelje se vide kao na znak da policija proširuje istragu u potrazi za dokazima u slučaju.

Rumunska Uprava za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma (DIICOT) saopštila je da su četvorica osumnjičenih zadržana u pritvoru prva 24 sata. Sud u Bukureštu prihvatio je zahtev DIICOT-a da se Tejt i njegov brat Tristan drže u pritvoru narednih 30 dana, rekao je njihov advokat Eugen Vidineak 30. decembra.

DIICOT je naveo da su četvorica osumnjičenih formirali organizovanu kriminalnu grupu koja se prostirala od Rumunije do Britanije i Sjedinjenih Država, u cilju izvršenja krivičnog dela trgovine ljudima.

Policija želi da sazna da li je Tejt mamio žene u Rumuniju davajući im obećanja o ozbiljnoj vezi ili braku, pre nego što ih je primorao da rade kao modeli u grupama za odrasle.

Istražitelji su potvrdili da su šest žene identifikovane kao poencijalne žrtve.

Ovaj slučaj, koji uključuje kontroverznu ličnost visokog profila sa američko-britanskim državljanstvom, stavio je novo svetlo na to kako Rumunija postupa sa optužbama za organizovani kriminal i seksualnu eksploataciju.

Policija ima manje od dve nedelje da optuži braću Tejt ili pronađe dovoljno dokaza da ubedi sudiju da im produži pritvor dok istraga traje.

Video: Snimak hapšenja Endrjua Tejta u Rumuniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    16. januar 2023 | 08:42

    Šta je za njega 4 miliona, samo će se nasmejati i kupiti druga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA