≫ 

Elitni britanski policajac razotkriven kao serijski silovatelj: Mamio žrtve uniformom i pretio

Dela za koja se tereti počinjena su u periodu od 2003. do 2020. godine, a većina njih dogodila se u Hertfordširu, gde je živeo

  • 0
David Carrick Foto: Facebook

Službenik londonske metropolitenske policije koji je iskoristio svoju ulogu da namami i zastraši svoje žrtve, priznao je na desetine silovanja i seksualne prestupe nad 12 žena. Dejvid Kerik (48), koji je neke od žrtava upoznao preko sajtova za upoznavanje, izjasnio se krivim za ukupno 49 krivičnih dela tokom dve decenije, prenosi Index.

Radio je kao naoružani oficir u komandi za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu. Policija se izvinila žrtvama nakon što je otkrila da se istražuje devet krivičnih dela, uključujući navode o silovanju, između 2000. i 2021. godine. Dela za koja se tereti počinjena su u periodu od 2003. do 2020. godine, a većina njih dogodila se u Hertfordširu, gde je živeo.

Godine 2009. Kerik je unapređen od policajca koji patrolira ulicama u pripadnika elitnih oružanih snaga, Komande za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu, koji čuva ambasade, Dauning strit i zgradu parlamenta.

Mamio žrtve uniformom i pretio

Policija i tužioci kažu da je on koristio svoj položaj službenika Meta da namami žene, a zatim ih terorisao i primoravao da ćute o njegovim seksualnim napadima i poniženjima. Niz zločina koje je Kerik počinio tokom perioda od 17 godina čini ga jednim od najgorih seksualnih prestupnika u modernoj kriminalnoj istoriji.

Na sudu je, između ostalog, rečeno da je jednom prilikom namamio ženu pokazujući joj policijsku poternicu u septembru 2020. kako bi se osećala bezbedno, hvalio se da je čuvao premijera i rekao da mu je radni nadimak „ opaki Dejv". Ostale žrtve je uveravao da im neće verovati da pričaju o silovanjima jer je on policajac.

Kerik, koji je služio u komandi za parlamentarnu i diplomatsku zaštitu, upoznao je neke od žrtava preko sajtova za upoznavanje na mreži kao što su Tinder i Badoo, i iskoristio je svoju ulogu policajca da zadobije njihovo poverenje.

Povređivao ih je i zaključavao u mali orman

Priznao je da je silovao devet žena, neke više puta tokom meseci ili godina, pri čemu su mnogi od tih napada uključivali nasilje koje bi ih fizički povredilo. Kerik je kontrolisao šta žene nose, šta jedu, gde spavaju i čak je sprečavao neke od njih da razgovaraju sa sopstvenom decom.

Priznao je da je u više navrata terao jednu od svojih žrtava u mali ormar ispod stepenica u svojoj kući, gde ju je potom zaključao. Međutim, optužen je da je u taj ormarić zaključao brojne žrtve, koje su satima ostajale unutra gole i skučene.

- Trebalo je da uočimo njegov obrazac ponašanja i pošto nismo propustili priliku da ga uklonimo iz organizacije. Zaista nam je žao što je mogao da nastavi da koristi svoju ulogu policajca i to je možda produžilo patnju njegovih žrtava. Znamo da nisu mogle da se jave ranije jer im je rekao da im niko neće verovati - rekla je pomoćnica komesara i šef odeljenja za profesionalizam Barbara Grej.

- Ovo je čovek koji je nemilosrdno degradirao, omalovažavao i seksualno zlostavljao i silovao žene. Kako je vreme prolazilo, ozbiljnost njegovih prestupa se povećavala kako se on ohrabrivao, misleći da može da se izvuče. Razmere poniženja kojim je Kerik podvrgao svoje žrtve bila su drugačija od svega na šta sam naišao za 34 godine rada u Državnom tužilaštvu - rekao je Jasvant Narval, glavni tužilac Državnog tužilaštva.

Video: Kada silovatelj kaže da neće ponoviti delo, može li da mu se veruje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA