≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brat dečaka koga je šef Koza Nostre oteo i rastopio u kiselini: Nadam se da će dugo patiti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečak je kidnapovan kako bi njegov otac bio ucenjen da ne otkriva dokaze protiv mafije

  • 0
Matteo Messina Denaro Foto: Tanjug/AP

Brat dečaka (12) koga je šef italijanske mafije Mateo Mesina Denaro zadavio i rastvorio mu telo u buretu sa kiselinom, rekao je danas da se nada da će ubica "dugo patiti" nakon što je uhapšen posle 30 godina bekstva.

Dvanaestogodišnji Đuzepe di Mateo je kidnapovan 1993. godine po nalogu Mesine Denara kako bi ucenio njegovog oca da ne odaje dokaze protiv mafije, saopštili su tužioci.

Dečak je držan u zatočeništvu dve godine a zatim je zadavljen, a telo mu je rastvoreno u buretu s kiselinom, prenosi Daiyl Mail.

Mafijaši su bili toliko surovi da su ocu dečaka poslali fotografije na kojima se videlo kako mu muče sina.

Đuzepeov brat Nikola danas kaže da oseća "mešavinu radosti i patnje" povodom hapšenja Mesine Denara u privatnoj bolnici gde je primao terapiju protiv kancera.

"Čitao sam da je bolestan. Nadam se da će dugo živeti da bi mogao da pati što duže, da doživi istu patnju koju je priredio mom bratu, nedužnom detetu", rekao je Nikola.


Porodica je vest o hapšenju šefa italijanske mafije primila "s mešavinom radosti i patnje jer im otvara stare rane", rekao je on i dodao da porodica zahvaljuje nadležnim organima na svemu.

"Ono što želimo da znamo sada više nego išta jeste kako je uspevao da ostane skriven 30 godina. Možda će sad istina izaći na videlo", rekao je Nikola.

Mesina Denaro, poznat kao Dijabolik, osuđen je u odsustvi na doživotnu kaznu zatvora zbog njegove uloge u ubistvu sudija Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine, a juče je uhapšen posle 30 godina bekstva.

On se takođe suočava sa doživotnom robijom zbog svoje uloge u bombaškim napadima u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je ubijeno 10 ljudi.

Prošle godine policija je saopštila da je on i dalje mogao da izdaje komande u vezi sa načinom na koji se upravlja mafijom u oblasti oko grada Trapanija na zapadu Sicilije, njegovog regionalnog uporišta, uprkos tome što je u bekstvu.

Denaro se nekada smatrao kandidatom za šefa šefova sicilijanske mafije, nakon smrti Bernarda Provencana 2016. i Salvatorea Riine 2017.

Video: Smatrao se kandidatom za šefa šefova sicilijanske mafije: Za šta se tereti Mateo Mesina Denaro?

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA