Navaljni iz zatvora poručuje da nastavlja s otporom Kremlju

Njegova porodica i saveznici pokreću kampanju da se Navaljni pusti iz zatvora

  • 2
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Kritičar Kremlja i lider ruske opozije u zatvoru Aleksej Navaljni iskoristio je danas priliku da na drugu godišnjicu odlaska u zatvor uputi obećanje da će se i dalje suprotstavljati ruskom državnom vrhu.

Obećanje Navaljnog dato je u trenutku kada njegova porodica i saveznici pokreću kampanju da se on pusti iz zatvora, prenosi Rojters.

Navaljni (46) je uhapšen i zatočen pre tačno dve godine, nakon povratka iz Nemačke gde se lečio od trovanja smrtonosnim nervnim agensom iz sovjetskog doba, što su neke zapadne države okarakterisale kao pokušaj ruskog državnog ubistva, prenosi Tanjug.

"Našu jadnu, iscrpljenu Otadžbinu moramo spasiti jer je opljačkana, ranjena, uvučena u agresivni rat i pretvorena u tamnicu kojom upravljaju najbeskrupulozniji i najgori nitkovi. Važno je svako suprotstavljanje ovoj bandi, makar bilo samo simbolično. Neću da im predam svoju zemlju i verujem da će mrak na kraju izbledeti", napisao je Navaljni na Tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA