≫ 

Greta Tunberg privedena u Liceratu: Danima sa aktivistima protestuje zbog otvaranja rudnika u tom mestu

Mediji su u nedelju izvestili da je Tunbergovu nekoliko policajaca je iznelo sa protesta protiv otvaranja rudnika lignita u Liceratu

  • 13

Švedska aktivistkinja Greta Tunberg viđena je u policijskom autobusu u kome su se nalazili privedeni klimatski aktivisti, koji su protestovali protiv otvaranja rudnika u nemačkom selu Liceratu.

Greta Tunberg je među klimatskim aktivistima koji su privedeni tokom protesta protiv otvaranja rudnika zbog kojeg se selo Licerat kod Kelna iseljava.

Ona je, naime, uhapšena dok je protestovala kod površinskog kopa rudnika Garcvajler 2, nekih devet kilometara od Licerata.

Ona se, inače, demonstrantima pridružila u petak, a očevici su je videli kako sedi u velikom policijskom autobusu sa ostalim privedenim.

Mediji su u nedelju izvestili da je Tunbergovu nekoliko policajaca je iznelo sa protesta protiv otvaranja rudnika lignita u Liceratu.

Na fotografijama, koje je Bild objavio, vidi se kako Tunbergova sedi na zemlji, smeje se i odbija da, po zahtevu policajaca, napusti skup.

Nakon toga su je, piše Bild, dvojica policajaca uhvatila za ruke i udaljila sa skupa.

Inače, više od sedamdeset nemačkih policajaca povređeno je u protestima za vreme evakuacije sela Licerat, koja traje od prošle srede, zbog namere energetske kompanije da na tom području kopa lignit.

Video: Lice i naličje progresa i ekologije: Razvijene zemlje e-otpadom truju Afriku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mačvanin

    17. januar 2023 | 19:29

    Ona nije čestito naučila da piški a kobajagi izigrava neku pametnicu . U ćumez sa njom jedno 10 godina pa će se opametiti .

  • Nosmoking

    17. januar 2023 | 19:28

    Ma daaaaaaaaj!! Pa jel’ ovo realno??🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Znaci i njima prekipelo….aaako ako, mala je krpelj zesci

  • Gagi

    17. januar 2023 | 19:28

    Ova Greta se baš dobro zabavlja dok puni svoje džepove! 😃💰

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA