Stoltenberg: Ukrajini potrebno značajno povećanje naoružanja

Stoltenberg na marginama ekonomskog foruma u Davosu

  • 17
Jens Stoltenberg Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da je Ukrajini potrebno značajno povećanje naoružanja u ključnom trenutku rata i dodao da je takva podrška jedini put ka mirnom rešenju u pregovorima sa Rusijom.

"Predsednik Putin nije pokazao nikakve znake da se priprema za mir i zato mora da shvati da ne može da pobedi na bojnom polju", rekao je Stoltenberg Rojtersu u intervjuu koji je dao na marginama Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu Dodao je da je sada ključni momenat u ratu i da postoji potreba za značajnim povećanjem podrške Ukrajini.

"Ako želimo da mirno rešenje bude dogovoreno sutra, danas moramo da obezbedimo više oružja",poručio je Stoltenberg.

Očekuje se da će fokus sastanka u bazi Ramštajn biti da li će Nemačka pristati da pošalje svoje borbene tenkove Leopard u Ukrajinu, ili će barem odobriti transfer iz savezničkih zemalja.

Stoltenberg je na to odgovorio da se konsultacije nastavljaju i pozdravio odluku Britanaca da pošalju svoje Čelendžer tenkove u Kijev, prenosi Rojters.

Ove nedelje je Britanija poslala 14 Čelendžer tenkova Ukrajini i na taj način povećala pritisak na Berlin da pošalje Leopard tenkove jer se Kijev nada da će ti tenkovi obezbedili veću pokretljivost i zaštitu za probijanje ruskih linija na jugu zemlje.

Video: Pao helikopter u Kijevu: Poginulo 18 ljudi, među njima troje dece, ministar i njegov zamenik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    18. januar 2023 | 18:43

    ZA NATO JE 15.000 POGINULIH UKRAJINACA U SALODARU NISTA I MORAJU IM DATI JOS ORUZJA DABI TA NIZA RASA LJUDI ZA NJIH VISE IZGINULA!!! NATO ZELI POBEDU TUDJOM KRVLJU !!!

  • Драган

    18. januar 2023 | 18:37

    Бајдена , Столтенберга, Шола, Макрона , оптужити као РАТНЕ КРИМИНАЛЦЕ , што “сипају бензин на ватру “.Башњих брига што гину млади невини људи .Ко је дао њима право да се мешају у сукоб ?

  • Super Brundo

    18. januar 2023 | 18:23

    I kako bi to uradili morace da podignu cene i inflaciju u njihovim drzavama jer to je jedini nacin da finansiraju Ukrajinu.EU i NATO su taoc Amerikanaca.Nikad ne smemo da dozvolimo da budemo na silu ugurani u te americke marionetske organizacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA