Premijerka Novog Zelanda najavila ostavku, neće se ponovo kandidovati: Šokantan iznenadni odlazak Ardern

Njen iznenadan odlazak sa premijerskog mesta na Novom Zelandu opisuju kao "šokantan", a Ardern je rekla da se neće ponovo kandidovati za premijera

  • 1
Jacinda Ardern, Džasinda Ardern Foto: Tanjug/AP

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern najavila je ostavku i rekla da će napustiti tu funkciju najkasnije 7. februara, a da će se 14. oktobra održati generalni izbori, javlja AP.

Njen iznenadan odlazak sa premijerskog mesta na Novom Zelandu opisuju kao "šokantan", a Ardern je rekla da se neće ponovo kandidovati za premijera.

"Ušla sam u šestu godinu otkako sam na ovom položaju i svake godine mog rada davala sam maksimum", rekla je Ardern.

Ona je opisala svoj posao kao veliku privilegiju, ali ujedno i veliki izazov, i istakla je da više nema snage da ostane još jedan mandat.

"Ne odlazim zato što je bilo teško. Da je to razlog, verovatno bih otišla posle dva meseca na funkciji. Odlazim jer, sa tako privilegovanom ulogom dolazi i udgovornost. Odgovornost je kada znate da ste prava osoba da vodite zemlju, ali i kada niste. Znam šta ovaj posao traži i nemam više dovoljno 'goriva' da to radim na pravi način. Prosto, tako je", rekla je Ardern.

(Kraj) pv/tnj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vapaj

    19. januar 2023 | 07:25

    Eee ovo je moral. Nasi bi crkli al fotelja- jok nema bato

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA