Bajden obišao Kaliforniju nakon smrtonosnih oluja: U nevremenu život izgubilo najmanje 20 osoba

Bajden je planirao da se sastane sa vlasnicima kompanija, stanovnicima, lokalnim liderima i ekipama za pružanje hitne pomoći u gradu Kapitola i u blizini Siklif Stejt Biča, gde se očekuje njegovo obraćanje

  • 4
Bajden Kalifornija Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden doputovao je danas u Kaliforniju da obiđe područja koja su teško pogođena serijom smrtonosnih oluja koje su izazvale velike poplave, obarale drveće i dovele do pojave klizišta.

Bajden, koji je putovao sa šeficom Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) Dini Krisvel, sleteo je u okrug Santa Klara, a potom je helikopterom obišao druge lokacije pogođene olujom južno od San Franciska, preneo je Rojters.

Predsednika SAD, koji je u subotu odobrio saveznu pomoć za tri teško pogođena okruga u severnom i centralnom delu Kalifornije, na saveznom aerodromu Mofet dočekali su guverner Gevin Njusom i drugi zvaničnici.

Bajden je planirao da se sastane sa vlasnicima kompanija, stanovnicima, lokalnim liderima i ekipama za pružanje hitne pomoći u gradu Kapitola i u blizini Siklif Stejt Biča, gde se očekuje njegovo obraćanje.

Najmanje 20 osoba je nastradalo tokom tri nedelje u devet oluja klasifikovanih kao "atmosferske reke".

Video: Tri nedelje je kiša lila kao iz kabla: Kalifornija i dalje pod vodom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA