Čovek preživeo 24 dana sam u moru: Jeo je samo jednu stvar

Prikupljao je kišnicu da ne bi dehidrirao

  • 0

Muškarac s karipskog ostrva Dominika ispričao je kako je preživeo 24 dana nasred mora zahvaljujući boci kečapa, pre nego što ga je u kolumbijskim vodama spasila mornarica.

"Nisam imao hrane. Na brodu je bila samo boca kečapa i nekoliko začina. To sam pomešao s vodom i uspeo preživeti sledeća 24 dana", ispričao je Elvis Fransoa (47) u vide-snimku koji je objavila kolumbijska vojska, piše France24.

U tkaknini koju je imao na brodu je prikupljao kišnicu kako ne bi dehidrirao, rekli su iz vojske. Na brodu je izrezao i reč 'pomoć', ne bi li ga neko uočio.

Pričao je kako je video brodove koji su prolazili i pokušavao da im signalizira, a čak je i zapalio signalnu vatru na jedrilici.

"U poslednjim danima, oko 15. januara, video sam avion. Imao sam ogledalo i reflektovao sunčevu svetlost prema njima. Dva puta su prošli iznad mene pa sam znao da su me videli", rekao je i dodao kako je živ zahvaljujući njima.

Posada aviona je upozorila mornaricu koja je uz pomoć trgovačkog broda izvukla muškarca, prenosi 24sata.hr

"Ukupno 24 dana, bez kopna, bez čoveka za razgovor. Nisam znao šta da radim, gde se nalazim, a kad sam gubio nadu, mislio sam na porodicu", ispričao je.

A kako je tačno završio na pučini?

Trancuska televizija France24 prenosi da je radio na jedrilici na ostrvu Sent Marten kad se vreme naglo pogoršalo i talas ga povukli na pučinu.

Bez znanja navigacije bio je dezorijentisan i izgubljen na moru. Njegovi pokušaji da upravlja jedrilicom i opremom bili su uzaludni, navodi se u izjavi vojske. Pokušao je i pozvati pomoć mobilnim telefonom, ali ostao je bez signala.

Video: Pronađen brod čuvenog kapetana Kuke: Neverovatno otkriće naučnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA