≫ 

Trans žena očajna jer su je izbacili iz ženske teretane: Drugim ženama bilo neprijatno, ovu njenu sliku dele

"Jedna od zaposlenih tamo me je pozdravila i bila je veoma fina. Odmah je videla da sam trans i rekla mi je da ću tu biti dobrodošla, kao i da ću u njihovom prostoru biti bezbedna i čak me zagrlila", rekla je Brigid Klajn Simpson

  • 2
Teretana vežbanje žena plače Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Transrodna žena iz Kanade je očajna pošto joj je rečeno da više ne može da koristi teretanu namenjenu ženama, u koju od skoro odlazi. Brigid Klajn Simpson je prvo dobila toplu dobrodošlicu kada se učlanila u teretanu u Parksvilu u Britanskoj Kolumbiji. prenosi Mirror.

Međutim, svega nekoliko dana kasnije pozvonio joj je telefon i rečeno joj je da je teretana "napravila grešku" i da više nije dobrodošla u ženski fitnes centar. Vlasnik je naveo da bi se zbog Brigid ostale korisnice osećale neprijatno opisavši je kao osobu sa muškim glasom.

Brigid je navela da je bila veoma uzbuđena jer je pronašla teretanu samo za žene, a osoblje je učinilo da se oseća veoma dobrodošlo.

- Jedna od zaposlenih tamo me je pozdravila i bila je veoma fina. Odmah je videla da sam trans i rekla mi je da ću tu biti dobrodošla, kao i da ću u njihovom prostoru biti bezbedna i čak me zagrlila - rekla je Brigid za CHEK News.

Posle pozitivnog iskustva odmah se učlanila i počela da trenira. Ipak, nekoliko dana kasnije nešto se promenilo.

- Onda sam primila poziv od iste osobe koja je rekla "Izvinite, napravili smo grešku, ne bi trebalo da budete ovde, ali ste dobrodošli u našoj mešovitoj teretani". Samo sam prekinula vezu, bila sam baš očajna, nema druge reči.

Dejl Nagra, vlasnik teretane, naveo je da je Brigid dobrodošla da trenira u drugim njihovim objektima i insistira na tome da "kompanija ne diskriminiše". Prema njegovim rečima, teretana se brinula o tome kako se osećaju mlade devojke koje treniraju kod njih.

Brigid se nikada nije osećala prijatno u teretanama u kojima treniraju i muškarci. Kaže da razume da nekim ljudima nije prijatno njeno prisustvo "na prvu loptu", ali da je sve što je potrebno, edukacija.

- Jednom kad shvatite da su trans žene - žene, trans mušlarci - muškarci, nebinarni ljudi su ono što kažu da jesu. Ako vam je i posle toga neprijatno, to je do vas, ne do mene. Ja sam to što jesam, toliko je jednostavno. Samo izgledam drugačije, to je sve - kaže Brigid.

Video: Transrodna pevačica Elektra Elit u haljini u bojama srpske zastave: Oko nje maskirani momci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.S.

    22. januar 2023 | 12:24

    Gde ode ovaj svet..Binarni ili ne,to si ono sto ti Bog dao po samom rodjenu,sve posle je tvoja mentalna bolest..Hteo ti to da priznas ili ne..

  • Amiga

    22. januar 2023 | 12:16

    " Samo izgledam drugačije". Pa samo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA