Vatreni govor Viktora Orbana, nije štedeo liberale, ni Brisel: "Uvek smo ih nadigravali. Mi smo Mađari"

"Nismo i nećemo biti inferiorni u odnosu na druge narode, a po svojoj posebnoj prirodi barem smo dobri, pošteni i vredni poštovanja kao i svaki drugi narod"

  • 2
Viktor Orban Viktor Orban / Foto: Tanjug/AP

Povodom obeležavanja Dana mađarske kulture, premijer ove države Viktor Orban održao je slavljenički govor u kom se osvrnuo na istoriju mađarskog naroda i okolnosti u kojima se sada nalazi.

Osvrnuvši se na himnu kao simbol jednog naroda, Orban je poručio da je ona za njega poput molitve, ali koju ne treba pevati na kolenima ili spuštene glave.

"Da kleknemo nasred fudbalskog terena? Ili da srušimo statue naših velikih predaka? Hoćemo li negirati i izbrisati našu hiljadugodišnju kulturu? Ili ćemo možda pustiti samozvane apatride i liberalne cenzode da napišu novu istoriju Mađara?", rekao je Orban.

Također, poručio je da su Mađari možda napravili veliki broj grehova, ali ih Bog nikada nije zbrisao sa lica zemlje.

"Jedini razlog za to može biti to što su naše vrline i zasluge brojne", ističe premijer Mađarske.

U govoru, kao što se i očekivalo, Orban se osvrnuo i na odnose sa Briselom.

"Briselske birokrate žele da nas pretvore u liberalne građane sveta. Međutim, uvek smo ih nadigravali. Mi smo Mađari. Nismo i nećemo biti inferiorni u odnosu na druge narode, a po svojoj posebnoj prirodi barem smo dobri, pošteni i vredni poštovanja kao i svaki drugi narod. Sve ostalo pripada Bogu. Videćemo ko će ostati za još 200 godina, a koje će narode gospodar istorije iskoreniti", zaključio je Orban.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA